fbpx
Сьогодні
09:28 25 Кві 2018

Угорщина звинуватила Україну у підлому наступі на права меншин

МЗС Угорщини виступив з різкою критикою за пропозицію введення санкцій проти українців з подвійним громадянством.

Про це заявив керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто.

Сійярто стверджує, що Україна, з одного боку, намагається потрапити до НАТО, а з іншого  буде позбавляти українського громадянства тих осіб, які набули громадянства країни-члена Альянсу, оскільки це нібито є загрозою для національної безпеки України.

"Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України", – заявив міністр.

Зазначимо, що 19 квітня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект президента України Петра Порошенка про внесення змін до закону України "Про громадянство України" щодо удосконалення окремих положень.

Серед іншого, статтю 19 пропонується доповнити положенням, згідно з яким не є підставою для втрати громадянства України набуття громадянства Росії для жителів Криму.

Проте законопроект пропонує запровадити санкції для власників інших іноземних паспортів.

Так, підставою для втрати українського громадянства можуть стати: використання виборчого або іншого права, яке надає іноземне громадянство, або виконання особою обов'язків, які на неї покладає іноземне громадянство, що може підтверджуватися публічними реєстрами державних органів, або використання паспорта іноземної держави під час виїзду з України або в'їзду в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: