fbpx
Сьогодні
21:11 25 Кві 2018

Реалії України: працездатних жінок майже вдвічі більше ніж чоловіків

З 22 млн працездатного населення в Україні 14 млн складають жінки.

Про це повідомила представник Президента у ВР, народний депутат України Ірина Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо взяти Україну, маємо таку статистику: 14 млн жінок і 8 млн чоловіків працездатного населення. Жінок на 6 млн більше, і вони вимушені займати ніші низькооплачуваної праці. Нам треба заохочувати жінок використовувати свій потенціал на "роботах з доданою вартістю", в технологічних галузях", – зазначила нардеп.

Крім того, за словами Луценко, жінки переважають і серед прошарку населення, що має вищу освіту.

"Про освіту: в нас більше жінок, ніж чоловіків, з вищою освітою. Більше жінок з двома і трьома вищими освітами. Це потенціал, який може бути використаний професійно", – підкреслила вона.

Українські жінки в економіці: чим допомогти і як залучити до активної участі в підприємництві, міжнародній торгівлі. Ці…

Posted by Ірина Луценко on Wednesday, April 25, 2018

У той же час, за словами Луценко, на керівних посадах з великим відривом лідирують чоловіки.

"Нам потрібно більше жінок на керівних посадах. Подивіться на Кабінет міністрів: з 26 лише 3 жінки. Краща ситуація по заступниках міністрів, але і там присутня гендерна нерівність. Чому б не ввести баланс 50/50, або принаймні не менше 30-40% однієї статі?", – зазначила вона.

Нардеп наголосила, що згідно оцінок економістів, ВВП різних країн і регіонів можна суттєво підвищити лише за рахунок працевлаштування більшої кількості жінок.

"Мусимо думати прагматично. Жінки продукують 37% світового ВВП. Економісти підрахували, що ВВП різних країн і регіонів можна суттєво підвищити лише за рахунок працевлаштування більшої кількості жінок. ЄС може збільшити ВПП на 13%, США – на 9%, Японія – на 16%", – написала Луценко.

Також, зазначила вона, жінки стійкіші до стресу, більш акуратні, відповідальні, вірні своїй компанії.

"Нам потрібно вирівняти оплату праці (зараз жінки отримують на 20-30% менше), заборонити рекламу вакансій з обмеженнями по віку чи статі. Залучати більше жінок до підприємницької діяльності, надавати мікрокредитування. В Україні працюють 67% жінок. Якщо підняти рівень зайнятості до 80%, то зростання ВВП замість 3,2% цього року було б 4,1%. Помножте це на мільярди гривень – це колосальний дохід в розбудову України", – наголосила нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: