fbpx
Сьогодні
12:05 25 Кві 2018

НАБУ спіймало працівника СБУ на хабарі у майже $50 тисяч

Вчора співробітники Національного антикорупційного бюро затримали у Києві співробітника Служби безпеки України на хабарі у понад $47 тисяч.

Про це на брифінгу заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"Вчора був затриманий працівник СБУ. Він працює в Головному управлінні Києва та Київської області", – сказав Ситник.

Він додав, що ця справа є продовженням операції, яка була зірвана працівниками департаменту СБУ по боротьбі з корупцією СБУ у грудні 2017 року.

"За що затриманий працівник СБУ? Він отримав $47,5 тисяч. Ці гроші він вимагав від громадян, які на підставі фейкових документів отримали документі, які дають право на проживання на території України", – пояснив Ситник.

За словами директора НАБУ, цей співробітник СБУ працював за дорученням слідчого в рамках кримінального провадження за фактом незаконної видачі документів, які дають право проживання на території України.

Але замість того, щоб виявляти цих осіб він сам вирішив брати з людей по $3000 за фейкові документи.

Він додав, що зловмисника затримали під час другого траншу хабара у $36 тисяч та виявили на додачу ще й речовину схожу на наркотики.

"Під час затримання були виявлені бокали з-під шампанського, патрони і речовина, яка дуже схожа на відому наркотичну речовину", – сказав Ситник.

 

У свою чергу в СБУ повідомили, що всіляко сприяють НАБУ у цьому розслідуванні.

"Служба безпеки України надає повне сприяння НАБУ щодо викритого на хабарі співробітника столичного Главку СБУ", – написала у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: