fbpx
Сьогодні
10:06 24 Кві 2018

СБУ пояснила обшуки на "Мотор Січ" підготовкою диверсії проти країни

Служба безпеки України навідалася з обшуками на підприємство "Мотор Січ" через підготовку диверсії проти країни, шляхом руйнування підприємства.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Службою безпеки України розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України за фактом підготовки до вчинення дій, спрямованих на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства ПАТ Мотор Січ", – йдеться у повідомленні.

За наявними у СБУ даними, представники іноземної компанії розбудовують сучасний завод із виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське виробництво та передати технології.

Для реалізації цих намірів, всупереч українському законодавству, іноземцями було здійснено опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій "Мотор Січ", який наразі оформлено на шість офшорних компаній та фізичну особу.

Було встановлено, що продаж контрольного пакету акцій стратегічного об'єкта "Мотор Січ" здійснювався на адресу фізичних осіб та компаній нерезидентів в обсягах менш ніж по 10%, у зв'язку з чим існують підозри щодо наміру зацікавлених осіб приховати реальних бенефіціарних власників покупців акцій.

"На даний час представники компанії-нерезидента мають намір протиправно сконцентрувати придбаний пакет акцій, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства та отримати повний контроль над його діяльністю у сфері військових оборонних замовлень", – пояснюють в СБУ.

У рамках вказаного кримінального провадження, згідно з отриманою ухвалою суду, було накладено арешт на пакет акцій "Мотор Січ" у 56%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: