fbpx
Сьогодні
08:46 24 Кві 2018

Країни G7 заявили про можливість нових санкцій проти Росії

Країни "Великої сімки" готові до розширення пакету санкцій проти Росії через її дії в Україні та небажання мирного врегулювання ситуації.

Про це йдеться у спільній заяві очільників МЗС "Великої сімки".

Так, країни G7 вимагають від Росії виконання взятих на себе зобов'язань у рамках Мінських угод.

"Ми нагадуємо, що тривалість пов'язаних із Донбасом економічних санкцій безпосередньо прив'язана до повної та безповоротної імплементації Росією Мінських угод", – стверджується у заяві.

Також зазначається, що санкції можуть бути послаблені лише, якщо Росія дійсно дотримуватиметься своїх зобов'язань.

"Але ми також залишаємося готовими вжити подальші обмежувальні заходи, якщо дії Росії цього вимагатимуть", – попереджають країни "Великої сімки".

Міністри G7 додали, що повністю підтримують зусилля у рамках Нормандського формату та діяльність ОБСЄ із пошуку виходу із української кризи.

"Ми переконані, що єдиний шлях досягнення стійкого вирішення конфлікту лежить через повне втілення Мінських угод", – наголошується у документі.

  • Країни G7 або "Велика сімка" – це міжнародний клуб семи високорозвинених країн світу – США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади.
  • Лідери цих країн регулярно зустрічаються для обговорення спільних економічних проблем і узгодження економічної політики.
  • У зустрічах також беруть участь інші країни Євросоюзу, проте без права голосувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: