fbpx
Сьогодні
21:29 24 Кві 2018

ГПУ перевірить зняття арешту з рахунків сина Януковича

Генпрокуратури України підтверджує, що Печерський райсуд Києва зняв арешт із розміщених у ПАТ "ВБР" коштів, які пов'язані із Олександром Януковичем.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, прокуратура проведе відповідну перевірку.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про зняття арешту з коштів, накладених на рахунки юридичних осіб, відкритих у ПАТ "ВБР", які, за версією слідства, пов'язані з О. Януковичем інформуємо, що дійсно 14.02.2018 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва, на думку слідства, безпідставно скасовано арешт, накладений на рахунки семи юридичних осіб", – йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі пояснили, що про ухвалення цього рішення слідчого судді стало відомо лише в квітні поточного року, після надходження ухвали до Національної поліції України. До ГПУ така ухвала взагалі не надходила.

На даний час ГПУ за фактом скасування слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва арешту з рахунків ТОВ «Тіпікон А», ТОВ «ВБР-Інвест», ТОВ «Лайтрум», ТОВ «Квардіс Н», ТОВ «Вектор- Перспектива», ТОВ «Араніт К», ТОВ «Ді Соуз» вирішується питання щодо внесення відповідних відомостей до ЄРДР для перевірки законності даного рішення суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови).

З метою перевірки стану розслідування у зазначеному кримінальному провадженні Національної поліції України призначено службове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: