fbpx
Сьогодні
13:05 23 Кві 2018

З'явилась петиція до Кабміну за відмову від примусової "шкільної прописки до конкретної школи"

На сайті Кабміну зареєстровано електронну петицію проти впровадження Міністерством освіти і науки України територіальної прив'язки до школи при зарахуванні дітей до 1 класу.

"Закликаємо Кабмін здійснити всі необхідні дії, щоб зупинити запровадження в Україні механізму примусової "шкільної прописки до конкретної школи", який пропонує Міністерство освіти і науки України", – йдеться у петиції.

Адже механізм, передбачений МОНом, суттєво ускладнює можливості для батьків відправити дитину в будь-яку іншу початкову школу, крім тої до якої вона "прописана". Це є порушенням права дитина на отримання якісної освіти та позбавлення громадян України права вибору місця навчання для своїх дітей.

До того ж, механізм "примусової шкільної прописки" не вирішує проблему недостатньої кількості закладів освіти у великих місцях, і створює додаткові корупційні ризики. Запропонована система жеребкування виключає будь-які можливості контролю та оскарження дій шкільної адміністрації, що стимулюватиме корупцію.

У петиції наголошується, що проблему недостатньої кількості місць в закладах освіти не можна вирішувати за рахунок обмеження прав громадян та примусової прописки дітей до конкретної школи. Цю проблему треба вирішувати шляхом будівництва нових шкіл, а проблему низької якості у вже існуючих – покращенням їх матеріально-технічного оснащення та підвищенням кваліфікації педагогів.

Проголосувати можна тут.

Перший підпис є – далі буде легше 🙂 Створив петицію на сайті Кабміну, із закликом відмовитись від "шкільної прописки до…

Posted by Олександр Равчев on Monday, April 23, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: