fbpx
Сьогодні
10:34 23 Кві 2018

У Московському патріархаті вже відреагували на створення автокефальної церкви в Україні

У Московському патріархаті вирішили прокоментувати, те що Вселенський патріархат взяв до розгляду питання автокефалії Української православної церкви.

Відповідний коментар у Facebook зробив проієрей Микола Данилевич.

Так, він прокоментував інформацію, що на офіційному сайті Константинопольського Патріархату з'явилася інформація про те, що вони прийняли до розгляду питання щодо автокефалії Україні.

"Залишаючи за дужками питання про те, кому цю автокефалію надавати та інші моменти, хотів би звернути увагу на два моменти в тексті заяви: 1. "…Вселенський Патріархат, … який має … відповідальність за всеправославну єдність …. " вирішив у зв'язку з цим 2. "мати близьке спілкування з іншими Православними Церквами з метою повідомлення (їх про це) і погодження (з ними цього питання)" , – написав він.

За його словами, це це означає, що Константинопольський патріархат, який є відповідальним за загальноправославну єдність не зробить нічого, що б цій єдності завадило.

Крім того, з його слів, у Константинополі мають погодити питання української автокефалії зі всіма Помісними Православними Церквами, а це означає в тому числі і з Московським патріархатом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: