fbpx
Сьогодні
09:46 23 Кві 2018

Полторак розповів про кінець АТО та розгортання операції Об'єднаних сил

Формат антитерористичної операції на Донбасі завершиться 30 квітня, після чого відбудеться переформатування на операцію Об'єднаних сил.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає ВВС.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", – сказав Полторак.

Міністр також зазначив, що його відомство вже підготувало органи військового керівництва, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях.

"Були проведені навчання, здійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин і їх заміна", – сказав міністр.

Зазначимо, що очільником нової операції президент України Петро Порошенко призначив заступника начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За словами Полторака, командувач Об'єднаних сил керуватиме підготовкою і керівництвом всіх сил оборони – не лише ЗСУ, але й СБУ, Нацполіції, Нацгвардії, прикордонників.

Крім того, міністр зазначив, що чисельність українських сил на Донбасі залежатиме від обстановки і у разі вони будуть суттєво збільшені.

"Якщо на першому етапі це буде операція зі стабілізації ситуації, то, на мою думку, буде достатня і та кількість, яка сьогодні є. Якщо буде ситуація ускладнюватися або буде ухвалене рішення про звільнення території – тоді, звичайно, і кількість особового складу необхідно буде збільшувати", – сказав Полторак.

Також Полторак розповів, як зміниться життя цивільних в зоні конфлікту після зміни формату у зоні АТО.

"Вони будуть чітко розуміти, від кого залежать рішення, вони будуть чітко розуміти, що є вертикаль управління цими територіями і, я думаю, що життя для цих людей буде легшим", – додав міністр.

  • Нагадаємо, командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв раніше був начальником штабу – першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ.
  • У 2016 році він командував військами оперативного командування "Схід".
  • Військову кар'єру Наєв починав на посаді командира взводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: