fbpx
Сьогодні
22:32 23 Кві 2018

Еко-життя: в Ужгороді вже 14% твердих побутових відходів йде на переробку

В Ужгороді вже 14% твердих побутових відходів йде на переробку. Переважно це скло, папір та пластик, які містяни викидають у контейнери для селективного збору сміття.

Щороку Ужгород продукує 200 тисяч кубічних метрів твердих побутових відходів. Більша частина з них потрапляє на полігон у прилеглому селі Барвінок, однак там ситуація критична, територія використана на 90%, а залишку вистачить не більше, ніж на 18 місяців, передає "День".

Саме ця тема стала головною в рамках кількаденної акції «Чисте місто – чиста планета!», яка відбулася цими вихідними в обласному центрі Закарпаття і була приурочена до Міжнародного дня Землі.

Організатором заходу стала громадська природоохоронна організація «Екосфера», місією котрої є активізація природоохоронного руху в Карпатському регіоні України через проведення екологічних досліджень, еколого-просвітницьку роботу та представлення інтересів й захист екологічних прав громадян.

Цикл заходів активісти розпочали із зустрічі активістів, громадськості та представників місцевої влади та компанії «АВЕ», яка займається збором та вивезенням сміття з обласного центру. Упродовж минулого року тільки завдяки роздільним контейнерам компанії, з міста на переробку було вивезено 986 тонн паперу. Організатори зазначають, що перспективи розвитку стратегії централізованого селективного збору сміття в місті є, і тепер усе залежить від кожного мешканця.

Чимало уваги приділили і популяризації звички сортувати сміття серед школярів. Для них організували конкурс малюнків на екологічну тематику та низку майстер-класів під відкритим небом. У неділю на Театральній площі діти мали змогу дати друге життя використаним речам.

Наприклад, перетворити скляні пляшки на гарні вазочки чи підставки для олівці, або зі старого паперу, клею та ниток зробити декоративну кульку для дизайну приміщення. Аби зменшити кількість поліетиленового сміття, діти отримали є справжні екоторби, які мали можливість розмалювати власноруч.

Організатори переконані: пропаганда сортування відходів, як однієї зі складових правильного способу життя, зможе істотно вплинути на стан довкілля. Однак у цій справі треба усвідомлювати, що все залежить від кожного з нас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: