fbpx
Сьогодні
22:09 23 Кві 2018

До 240-річчя міста: ГогольFest-2018 відбудеться у Маріуполі

Наймасштабніший арт-фестиваль сучасного мистецтва "Startup ГогольFest" цьогоріч передислокується в Маріуполь і разом із ним відзначить 240-річчя міста.

Про це повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook.

"Свято триватиме від 27 квітня і до 1 травня включно. На семи майданчиках міста за 5 днів відбудеться понад 100 подій, серед яких театральна і музична програми, різні перформанси, дискусійний клуб, кіно, візуальне мистецтво", – ідеться в повідомленні.

На переконання засновників та президента фестивалю Влада Троїцького, це стане кроком до створення курортно-туристичної перспективи міста.

"Маріуполь – це історія Радянського Союзу, коли в курортній зоні побудували металургійний комбінат. Насправді це курортне місто, і воно повинно бути курортним. І з урахуванням того, що світ буде все більш екологічним,.. майбутнє міста не у важкій індустрії, а в креативній та туристично-курортній. І це потрібно розвивати", – наголошує Троїцький.

ГогольFest

Фестиваль заповнить собою все місто. На вулицях із міським простором працюватимуть художники і на згадку залишать кілька інсталяцій та мурал.

У театральній програмі такі події, як опера-реквієм "IYOV" у виконанні музичної формації Nova Opera, соціальний експеримент "Собача будка", кінетичний перфоманс "… Але вітер …", вистава-фарс "Король Убю", чоловіча історія "Віталік", вистави "Буна", "Ресторан" Україна ", "Ми Є", перфоманс "Червоне весілля" і багато інших. Спеціально для сімей з дітьми покажуть вистави "Кіт, що гуляє сам по собі", "Кольорові ігри" (вистава для наймолодших- від 0 до 3-х) і "30 хвилин, щоб врятувати світ". Також Влад Троїцький прочитає свої лекції.

Також Маріуполь побачить і сучасне вітчизняне кіно: "Рівень чорного" Валентина Васяновича, "Стрімголов" Марини Степанської, "Кіборги" Ахтема Сеітаблаєва.

В рамках музичної програми в Маріуполі виступлять швейцарська група Kadebostany, Аліна Орлова (Литва), Ріаnобой, Vivienne Mort, Один в Каное, Sinoptik, Tik Tu, OY Sound System, етно-гурт ДахаБраха, фрік-кабаре Dakh Daughters, і соціальне лялькове кабаре Це Шо. Також на фестивалі працюватиме нічна сцена, на якій виступатимуть "Хамерман Знищує Віруси", діджеї та місцеві групи.

ГогольFest

Вхід на виступи, крім театральної програми та нічної сцени, вільний.

"Ми хочемо оживити місто. Показати Маріуполь туристичним і творчим. Нехай сюди приїжджають всі охочі і бачать, що Україна – нормальна країна. Єдиний спосіб виграти у війні – створити успішну країну, пропонувати людям цікаві проекти. Ми відкриті для всіх. Нехай приїдуть кримчани, люди з тимчасово окупованих територій. Нехай приїдуть і залишаться тут, або поїдуть назад і розкажуть, що Україна – це круто", – зазначає директор фестивалю Максим Демський.

Водночас організатори фестивалю відзначають складнощі в логістиці, адже між Києвом і Маріуполем майже 790 км і долати цю відстань не завжди зручно. Є реальна проблема – як добратись до Маріуполя. Тому просять очільників Укрзалізниці продумати це питання, адже Маріуполь заслуговує на те, щоб до нього всі охочі могли дістатись без зайвих проблем.

ГогольFest

"Люди добиратимуться різними маршрутами. І квитки викупили на потяги, задіюватимуть автобуси, бла-бла-кар, автівки. Беремо до уваги все, аби тільки дістатись до фестивального Маріуполя. Від Запоріжжя також курсуватиме автобус" – розповів Максим Демський.

Проект підтримує Маріупольська міська рада, фонд розвитку Маріуполя. Він виконується в рамках Проекту "Зміцнення громадської довіри" (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: