fbpx
Сьогодні
14:26 23 Кві 2018

Для українців у Польщі започаткували проект безкоштовного працевлаштування

У Польщі започаткували проект, який має на меті подолання шахрайства при працевлаштуванні українців у Польщі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Всеукраїнську асоціацію компаній з міжнародного працевлаштування.

Проект отримав назву "Партнерство та працевлаштування".

"Одним із факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники отримуватимуть дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал", – зазначили в асоціації.

Таким чином, безкоштовне працевлаштування завдасть удару по шахрайських схемах і недобросовісних компаніях, які тепер не зможуть дурити голови українцям і брати гроші за нібито пошук роботи.

Президент асоціації Василь Воскобойник зазначив, що, на його погляд, в Україні недостатньо робиться для того, щоб захистити українських заробітчан.

"Українцям необхідно знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей, – підкреслив Воскобойник.

За його словами, також слід пам'ятати, що працевлаштовуватися краще на великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську карту, дотримуються всі передбачені польським законодавством норми охорони праці і є соціальне страхування.

Також зазначається, що Польща дуже зацікавлена в українських заробітчанах, оскільки польський ринок праці сьогодні знаходиться у поганій демографічній ситуації.

"Безумовно, польський ринок праці сьогодні знаходиться у поганій демографічній ситуації. Іде процес старіння польського суспільства і він буде тільки набирати обертів", – заявив провідний експерт польської асоціації роботодавців "Левіафан" Яцек Мечина.

Саме тому у підприємців є великі проблеми з пошуком робітників, а польський ринок праці сьогодні не може обійтися без працівників з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: