fbpx
Сьогодні
21:49 22 Кві 2018

Звіт: у ПАРЄ підтвердили корупційні дії Азербайджану в Асамблеї

У ПАРЄ підтвердили корупційну складову у діях Азербайджану, які могли впливати на рішення, що приймалися щодо країни в ПАРЄ.

Про це заявив у Страсбурзі колишній суддя та президент Європейського суду з прав людини Ніколас Братза, який очолив групу розслідувачів, створену для з'ясування обставин та винних осіб, повідомляє Укрінформ.

«Група розслідувачів встановила, що існувала група осіб, яка працювала в ПАРЄ в інтересах Азербайджану. Було встановлено, що кілька членів та колишніх членів ПАРЄ діяли врозріз з етнічними стандартами ПАРЄ», – сказав Братза.

За словами президента ПАРЄ Мікеле Ніколетті, звіт передусім важливий тим, що має рекомендації з покращення і недопущення подібних випадків у майбутньому.

«Ми вирішили оприлюднити цей звіт, також ми повідомимо спікерам національних парламентів 47 країн-членів Ради Європи про результати розслідування, аби їх рішеннями було прийнято відповідні рішення щодо цих осіб», – сказав президент ПАРЄ.

За його словами, до тих, хто згаданий у звіті, можуть бути застосовані санкції.

Зокрема у звіті згадано про цінні подарунки, якими обдаровували членів ПАРЄ під час візитів до Азербайджану. За даними розслідування, частина з цих подарунків були задекларовані за правилами ПАРЄ.

У січні минулого року Асамблея створила незалежний орган, щоб провести розслідування звинувачень щодо "корупції та заохочення інтересів", висунутих проти деяких нинішніх та колишніх членів ПАРЄ. Сьогодні було оприлюднено звіт, який включає 198 сторінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: