fbpx
Сьогодні
19:56 22 Кві 2018

Захист суверенітету: у Латвії заарештували керівника російської діаспори

Фото Kriminal.lv

Суд Відземського передмістя Риги в суботу, 21 квітня 2018 року, прийняв рішення заарештувати голову незареєстрованої офіційно руху "Конгрес негромадян" Олександра Гапоненко.

Про це передає Kriminal.lv з посиланням на адвоката Гапоненко Імму Янсон.

За її словами, Гапоненко оголосив голодування в знак протесту проти "свавілля органів безпеки Латвії".

До суду він був доправлений у кайданках та під конвоєм озброєних людей в чорній формі без розпізнавальних знаків і в масках, що повністю приховують обличчя. Судове засідання проходило в закритому режимі.

Перед судовим засіданням Олександр Гапоненко заявив, що після затримання його нібито били й тримали закутим протягом 11 годин.

Довідка

Гапоненко був затриманий Поліцією безпеки в п'ятницю, 20 квітня. Затримання представника Штабу захисту російських шкіл і глави "Конгресу негромадян" проводилося в рамках розпочатого 4 квітня кримінального процесу "про дії, спрямовані проти державного суверенітету, територіальної цілісності Латвії, державної влади або державного ладу". За це йому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

В межах розпочатого кримінального процесу співробітниками латиської спецслужби Поліція безпеки (ПБ) були проведені санкціоновані обшуки на об'єктах, з якими був пов'язаний підозрюваний. В інтересах слідства додаткової інформації по цій справі поки не надається.

Варто зазначити, що Гапоненко вже судять по іншій кримінальній процесу, за розпалювання національної ворожнечі. Але ця нова справа.

Нещодавно в Facebook Олександр Гапоненко розповів про те, що "в травні американці проведуть в Ризі показові навчання по організації етнічних чисток".

За його словами, замасковані під російськомовних американські військовослужбовці нібито ініціюють безлади, які будуть відображені в ЗМІ як заворушення, ініційовані Росією, а потім ПБ проведе арешти російськомовних, що закінчиться створенням концентраційного табору на території стадіону "Сконто".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: