fbpx
Сьогодні
14:11 22 Кві 2018

Забруднення морів і океанів пластиком: ООН назвала щорічні збитки

Щорічні збитки від забруднення морів і океанів пластиковим сміттям та іншими відходами досягають 8 мільярдів доларів.

Про таку суму свідчать матеріали дослідження морів ООН, передає УНН.

Так, у 1950 році люди виробляли близько 1,5 млн тонн пластикових відходів, а вже через 65 років, як свідчать дані дослідження, їх кількість збільшилась у 200 разів – 300 млн тонн, при чому частина цього сміття залишається не переробленою.

Згідно з результатами дослідження, у 2010 році загальна кількість не переробленого пластика важила 32 млн тонн. До 2025 науковці прогнозують збільшення загального обсягу до 100-200 млн тонн, а обсяг всього пластикового сміття до 2050 року може зрости до 33 млрд тонн.

Наслідки від такого колосального сміттевиробництва мають серйозні наслідки як для екології, так і для всесвітньої економіки: за розрахунками ООН, збитки від забруднення морів щороку становлять близько 8 млрд доларів.

Це враховує збитки через морське сміття у таких сферах як риболовство, аквакультура, морський туризм, а також вартість очистки. Так, морське сміття щороку коштує туристичній сфері до 622 млн доларів, а щорічні збитки риболовецького флоту Євросоюзу досягають 81,7 млн доларів на рік.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: