fbpx
Сьогодні
15:16 22 Кві 2018

Весняний зорепад: сьогодні вночі метеорний потік досягне свого піку

У ніч на 23 квітня українці зможуть спостерігати пік метеорного потоку Ліріди – першого весняного зорепаду у цьому році.

Про це повідомляє NASA.

Почався зорепад ще 16-го і триватиме до 25 квітня.

Метеорний потік Ліріди є одним з найстаріших відомих подібних явищ: Ліріди спостерігаються протягом 2700 років. Перше зареєстроване спостереження лірідного метеорного потоку відноситься до 687 р до нашої ери і спостерігалося китайцями.

Ліріди відомі своїми швидкими і яскравими метеорами, хоча і не такими швидкими або численними, як знамениті Персеїди в серпні.

Свою назву метеорний потік отримав через близьке розташування до сузір'я Ліра.

Зазвичай зорепад Ліріди добре видно в Північній півкулі, проте великої кількості "небесних вогнів" очікувати не варто, кількість горючих частинок становить близько 20 метеорів на годину.

Очікується, що в Києві Ліриди буде видно з 21:00 22 квітня до 5:00 23 квітня. Звісно ж, якщо цьому не перешкоджатиме погода.

Астрологи зазначають, що Ліра – сузір'я-покровитель всіх людей, які мають творчий талант. Цей період стане найбільш вдалим для тих, хто бажає розкрити свої приховані здібності, навчившись чогось нового. Удача супроводжуватиме всіх, хто пов'язаний з мистецтвом. Однак фахівці застерігають щодо можливих перешкод, які можуть чинити заздрісники. Саме тому не варто хвалитися своїми успіхами перед кожним зустрічним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: