fbpx
Сьогодні
17:45 22 Кві 2018

Неймовірні технології: штучний інтелект написав казку за мотивами книг братів Грімм

Присвячений медитації сайт Calm опублікував "нову" казку братів Грімм під назвою "Принцеса і Лисиця".

За запевненнями творців сайту, це перша казка, яка написана штучним інтелектом, повідомляє BBC.

Твір є результатом співпраці з Botnik Studios – співтовариством письменників, художників і розробників. Як відзначили в Calm, цей метод можна назвати "літературним клонуванням".

Співробітники Botnik використовували програму штучного інтелекту для генерації слів і фраз, які можуть бути знайдені в оригінальних казках Грімм. За словами Джеймі Бру, виконавчого директора Botnik, письменники-гуманітарії зібрали разом пропозиції, щоб сформувати "грубу форму історії".

Повна версія історії доступна для клієнтів Calm, але короткий уривок доступний на сайті. Правда, в ньому взагалі не про лисицю, а про кобилу.

"Давним-давно жила-була золота кобила із золотим сідлом і красивим фіолетовим квіткою у волоссі. Кобила принесла квітку в село, де принцеса пустилася в танок від думки про те, як красиво і добре виглядає кобила."Вона чудова! – сказала принцеса своєму батькові, королю хліба і сиру. – Ти даси їй що-небудь поїсти і попити, якщо я нарешті вийду заміж за принца?" Розумієте, король давно умовляв свою дочку вийти заміж за єдиного відповідного принца в королівстві. Проблема в тому, що вона не любила його і продовжувала відмовляти на його пропозиції. Зрадівши, король сказав: "Ходімо зі мною до підвалу замку, де у мене є шматочок пирога і сік для цієї дивної істоти – твоєї кобили".

"Принцеса і Лисиця" може бути першою казкою, створеної штучним інтелектом, але техніка, яка її створила – з використанням комп'ютерів для створення контенту, а потім з використанням людей для редагування цього контенту, досить поширена.

Художник Маріо Клінгеманн каже, що це насправді не новинка: "Цей тип творчого методу використовувався художниками і авторами ще до появи комп'ютерів". Він вказує на Вільяма С. Берроуза, який популяризував те, що називається ріжучим методом письма в 1950-х і 1960-х роках: взяти фрагмент тексту, розрізати його на частини і перебудувати його, щоб сформувати нову композицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: