fbpx
Сьогодні
09:10 20 Кві 2018

"Хотів стати новим Мавроді": ФСБ назвало справжню причину блокування Telegram у Росії

FILE PHOTO: The Telegram app logo is seen on a smartphone in this picture illustration taken September 15, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Справжньою причиною блокування Telegram в Росії були плани його засновника Павла Дурова створити непідконтрольну ФСБ криптовалюту.

Про це йдеться у листі співробітника 12-го центру ФСБ Романа Антипкіна, яке він розіслав колегам 18 квітня, передає РБК.

Автентичність листа виданню підтвердили федеральний чиновник і топ-менеджер одного з операторів зв'язку.

Справжньою причиною блокування Telegram є не відмова месенджера у видачі ФСБ ключів шифрування від листування користувачів, а плани Павла Дурова запустити власну криптовалюту.

"Колеги, так історія взагалі не про це, як ви не розумієте! Історія не про ключі і тероризм <…>. Паша Дуров вирішив стати новим Мавроді. Запустивши свою крипту, ми в Росії отримаємо повністю неконтрольовану фінансову систему", – йдеться у листі.

Згідно з листом, ФСБ побоювалося, що нова криптовалюта буде надійною, а тому і не контрольованою з боку спецслужб країни.

"Це не біткоїни для маргіналів, це буде просто, надійно і безконтрольно. Це загроза безпеці країни <…>. Вся наркота, обнал, торгівля органами піде через Пашину крипту, а він буде говорити: "Я ні до чого, забороніть слова, їх використовують терористи", – йдеться в листі, підписаному Антипкіним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: