fbpx
Сьогодні
15:17 18 Кві 2018

НАБУ взялося розслідувати формулу ціни на газ "Дюссельдорф +"

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування схваленої Кабінетом міністрів формули формування ціни на газ "Дюссельдорф+" у справі щодо зловживання владою або службовим становищем.

Про це повідомила керівник Управління зовнішніх комунікацій НАБУ Дар'я Манжура, передає УНІАН.

"В межах досудового розслідування досліджуються обставини встановлення протягом 2016-2017 років державних регульованих цін на природний газ для забезпечення суспільних інтересів шляхом прийняття Кабінетом міністрів України відповідних постанов від 27.04.2016 №315 та від 22.03.2017 №187", – сказала Манжура.

За її даними, про підозру поки нікому не оголошено, а досудове розслідування триває, і про його деталі не повідомляється, оскільки інформація є засекреченою.

Зазначимо, що Стаття 364 КК передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років за зловживання владою або службовим становищем.

У той же час, згадані постанови Кабміну №315 та №187 стосуються встановлення формули для формування ціни на газ на підставі ціни імпортного природного газу в німецькому газовому хабі, яка визначається згідно з даними агентства Platts European Gas Daily (так звана формула "Дюссельдорф+").

  • Нагадаємо, з березня 2017 року НАБУ також веде розслідування щодо прийняття НКРЕКП постанови про аналогічної за суттю формули формування ціни на вугілля "Роттердам+".
  • Між тим, обидві формули ("Дюссельдорф+" і "Роттердам+") були схвалені для ціноутворення на ринку газу і вугілля начебто на вимогу західних партнерів України – Єврокомісії і МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: