fbpx
Сьогодні
10:05 17 Кві 2018

США і Британія звинуватили РФ у масштабній хакерській атаці по всьому світу

Фото: З відкритих лжерел

США і Велика Британія виступили зі спільною заявою про масштабну хакерську атаку Росії, яка затронула мільйони пристроїв по всьому світу.

Про це йдеться у спільній заяві ФБР, Міністерства внутрішньої безпеки США та Національного центру кібербезпеки Британії.

"Цілями цієї шкідливої кіберактивності були , перш за все, державні та приватні організації, важливі провайдери інфраструктури та постачальники інтернет-послуг, які підтримують ці сектори", – йдеться у повідомленні.

Об'єктами кібернападів були ключові пристрої, що дозволяють встановлювати з'єднання з інтернетом, а саме: роутери, комутатори, а також файрволи.

У заяві стверджується, що хакери мали намір викрасти інтелектуальну власність і мати постійний доступ до мереж своїх жертв.

У заяві відомств також перераховуються докладні методи, до яких нібито вдавалися російські хакери для досягнення своїх цілей.

"Діяльність уряду Росії продовжує загрожувати нашій безпеці та цілісності нашої кібер-екосистеми. Ми засуджуємо цей останній напад. Ми закликаємо всі відповідальні країни використовувати свої ресурси, в тому числі дипломатичні, правоохоронні, технічні та інші засоби, для подолання російської кібернетичної загрози" – заявила заступник секретаря з питань кібербезпеки та зв'язку Великої Британії  Жанетт Манфра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: