fbpx
Сьогодні
11:38 15 Кві 2018

З 2019 року Японія вводить податок на виїзд туристів з країни

Туристам незабаром доведеться сплачувати спеціальний збір під час виїзду з Японії.

Відповідний закон було остаточно схвалено владою Країни висхідного сонця, повідомляє The Japan Times.

Починаючи з 7 січня 2019 року всі мандрівники, які залишають Японію на літаку або кораблі, матимуть сплатити податок розміром 1000 єн (близько 9 доларів). Нововведення призначене для створення необхідної інфраструктури та поліпшення якості й асортименту послуг із метою забезпечення комфортного перебування великої кількості туристів, яку очікують під час Олімпійських та Паралімпійських ігор-2020, а також у подальші роки.

Відповідно до ухваленого закону, від сплати податку звільняються діти до двох років і транзитні пасажири, які залишають Японію впродовж 24 годин із моменту прибуття.

В країні останніми роками спостерігається зростання кількості іноземних туристів. Як сподівається японський уряд, до 2020-го щорічний показник турпотоку може сягнути 40 мільйонів гостей. Очікується, що запроваджений податок приноситиме до 43 мільярдів єн на рік.

У період із січня до березня 2019 року Токіо за допомогою нового збору розраховує отримати близько 6 мільярдів єн. Частину цих коштів буде витрачено на встановлення спеціальних систем розпізнавання облич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: