fbpx
Сьогодні
11:57 15 Кві 2018

Справа Скрипаля: швейцарська лабораторія відповіла Росії щодо "хімзброї НАТО"

Будинок Сергія Скрипаля

Швейцарська хімічна лабораторія у Шпіці заявила, що не сумнівається в тому, що колишнього подвійного шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію отруїли речовиною "Новачок".

Так лабораторія у своєму Twitter відповіла на заяву голови МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що Скрипалів отруїли хімікатом BZ, який був на озброєнні США і Великої Британії, передає УНН.

"Лише ОЗХО (Організація з заборони хімічної зброї – ред.) може коментувати цю заяву. Але ми можемо повторити те, що ми заявили 10 днів тому: ми не сумніваємося, що Портон Даун ідентифікував "Новачок". Портон Даун, як і Шпіц, – це лабораторія, назначена ОЗХО. Стандарти перевірок настільки жорсткі, що висновкам можна довіряти", – йдеться у повідомленні.

У суботу глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що експерти швейцарської лабораторії радіологічного та хіміко-біологічного аналізу в Шпіці, які вивчили проби, взяті ОЗХЗ з місця отруєння в Солсбері, визначили, що при отруєнні Скрипалів використовувалася хімічна речовина BZ, яка стояла на озброєнні країн НАТО – США і Великої Британії.

Нагадаємо, 4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: