fbpx
Сьогодні
10:18 14 Кві 2018

Еко-освіта в Україні: у 200 школах встановлять компостери для переробки харчових відходів

За результатами конкурсу "Компола" від Міністерство екології та Міносвіти у 200 школах встановлять компостери для переробки харчових відходів.

Про це повідомляє портал Osvita.ua.

Основною метою проекту є надання додаткового поштовху та ресурсу українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомога школярам в отриманні практичних навичок щодо відповідального споживання.

Школи відбиратимуть лише за двома критеріями: мотивація, яку буде продемонстровано в креативному завданні, та відповідність технічним вимогам.

"Органічні відходи досі становлять значний відсоток обсягу українських сміттєзвалищ. У світі вже давно та ефективно працює система їх перетворення на органічне добриво – компост. Це доступний і мало витратний механізм. Було б правильно, якщо компостери були б встановлені в усіх школах і перетворювали відходи їдалень на органічні відходи", – зазначає міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

На його думку, це може стати важливим кроком до глобального запровадження в побуті українців моделі сталого споживання.

Збір заявок триватиме до 24 квітня 2018 року. Оголошення переможців відбудеться на початку травня 2018 року. Проект буде реалізовано за міжнародні кошти та за підтримки громадської організації "Україна без сміття".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: