fbpx
Сьогодні
09:48 13 Кві 2018

Фото року за версією World Press Photo стала світлина з палаючим венесуельцем

В Амстердамі оголосили переможців міжнародного конкурсу World Press Photo, а кращою визнали роботу фотографа з Венесуели з мітингу проти Ніколаса Мадуро.

Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Автором світлини став фотограф з Венесуели Роналдо Шемідт.

На фотографії зображено демонстранта, який біжить, охоплений полум'ям. Дія відбувалася на мітингу проти президента країни Ніколаса Мадуро у Каракасі 3 травня 2017 року.

Одяг чоловіка загорівся, коли вибухнув паливний бак поруч з підпаленим мотоциклом. Маніфестанта тоді госпіталізували з опіками першого та другого ступеня.

Героєм знімка став 28-річний Хосе Віктор Саласар Балса.

"Це класична фотографія, але вона має дивовижні енергію і динаміку. Кольори, рух, композицію. У мене це викликає дуже сильні емоції", – пояснила свій вибір голова журі Магдалена Херрейра.

За словами іншого члена журі, працівника видання National Geographic Вітні Джонсон, фотографія вийшла вкрай символічною.

"Ось чоловік, і у нього на обличчі маска. Він скоріше з'являється в кадрі не як одинак, а як втілення ідеї всієї палаючої Венесуели", – сказав Джонсон.

За титул "Фотографія року" вели боротьбу ще п'ять знімків, зроблені під час  битви за Мосул, теракту в Лондоні, етнічних чисток в М'янмі.

Також до п'ятірки кращих робіт увійшло зображення дівчини, яка втекла від радикального нігерійського угруповання "Боко Харам"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: