fbpx
Сьогодні
16:14 04 Кві 2018

Здивувати туристів: У Норвегії встановили пейзажну вбиральню з краєвидом на море

Фото NPRA

У Норвегії побудували комфортабельну громадську вбиральню з краєвидом на море. Хвилеподібна зупинка з туалетом на краю фьорда називається Ureddplassen.

Головна її особливість – наявність оглядової тераси з приголомшливим краєвидом на Норвезьке море і так звану Лофотенську стіну.

"Ureddplassen – це місце для короткої перерви, приємного відпочинку й пікніка або для нічної зупинки під північним сонцем або північним сяйвом", – йдеться на сайті туристичного гіда мальовничими трасами Норвегії.

зупинка туалет

Фото: NPRA

Біля будівлі встановлено лави з норвезького рожевого мармуру – того ж каменю, який використовувався під час будівництва будівлі штаб-квартири ООН в Нью-Йорку. Також тут облаштували сходинки, щоб підійти до моря.

На оновлення зупинки, яка знаходиться на трасі Fv17 і є частиною мальовничого маршруту Helgelandskysten ("Узбережжя Хельгеланд"), минулого року було витрачено 1,6 млн євро. Туалет із матового скла і бетону для неї спроектували архітектори з Осло Маріт Юстін Хауген і Дан Зоар.

Але ця зупинка не просто місце відпочинку для мандрівників або громадський туалет. Ureddpassen також є меморіалом на честь 42 моряків, які потонули тут на підводному човні HNoMS Uredd у лютому 1943 року.

зупинка туалет

Фото: NPRA

Хельгеланд – найдовший з 18 туристичних маршрутів Норвегії (433 км). Простягаючись від Холма на півдні, він перетинає північне полярне коло і веде на північ до Бодо. Для проходження маршруту потрібно здійснити шість поромних переправ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: