fbpx
Сьогодні
10:12 04 Кві 2018

Нігерія і Гана можуть стати логістичним хабом для України

Фото REUTERS

Нігерія і Гана можуть стати логістичним хабом, який дозволить українським виробникам виходити на ринки Африканського континенту.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська, передає прес-служба міністерства.

"Нігерія – один із ринків у фокусі для нашого експорту згідно з Експортною стратегією України. Загалом серед таких ринків – ЄС (28) та 20 інших країн світу. Нігерія може відігравати роль логістичного хабу для України при виході на інші африканські ринки. Обидві країни є одними з найперспективніших ринків збуту на Африканському континенті, в тому числі, завдяки високому темпу зростання кількості споживачів. Тому ми відкриваємо ринки Африки українським експортерам", – зазначила Микольська.

2 квітня в Гані розпочала роботу українська офіційна делегація в межах Першої української торговельної місії в Гану і Нігерію.

Основне завдання торгової місії – представити українські товари і послуги на африканському ринку, провести В2В і урядові зустрічі для налагодження і розширення торговельних відносин і вивчити систему експортно-імпортних відносин і торгових бар'єрів.

Таким чином, українські експортери зможуть встановити прямі контакти з Ганський і нігерійськими компаніями, впевнена Микольська.

У міністерстві нагадали, що в минулому році завдяки торговим місіям 112 українських компаній відкрили для себе ринки Кенії, Танзанії, Ізраїлю, Швеції, Німеччини, Канади, Індії, Нідерландів, Китаю.

Нагадаємо, що за підсумками 2017 року Гана піднялася з 81-го на 72-е місце серед країн світу за обсягами українського експорту. Крім того, країна піднялася на одну позицію і посіла сьоме місце за обсягами товарообігу серед країн Африканського регіону. Нігерія посідає 14 місце за середнім розміром абсолютного зростання економіки, це 22-а економіка світу за розміром ВВП.

Серед топ-30 українських товарів, що мають найбільший потенціал для експорту в Гану, є чорні метали та вироби з них; тварини і продукти тваринного походження; двигуни і насоси; алкогольні та безалкогольні напої; електричне обладнання. У топ-30 товарів з найбільшим потенціалом для експорту в Нігерію можна віднести товари легкої промисловості, папір, меблі, електричну апаратуру, кондитерські вироби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: