fbpx
Сьогодні
17:00 02 Кві 2018

Рада Безпеки ООН оголосила санкції проти корабельного бізнесу Північної Кореї

Фото businessinsider.com

Комітет із санкцій Ради Безпеки ООН санкціонує 27 суден, 21 судноплавну компанію та одну особу на запит Сполучених Штатів Америки.

Новий пакет санкцій має на меті зупинити контрабанду в Північній Кореї з метою отримання нафти та реалізації вугілля шляхом обходу попередніх обмежень, встановлених Радою Безпеки. Таким чином, ООН може позбавити Пхеньян від фінансів та ресурсів задля своєї ядерної та ракетної програми.

Цей список є частиною запиту Вашингтона минулого місяця, в якому розглядалися 33 судна, 27 судноплавних компаній та персона одного тайванського бізнесмена. На вимоги Китайської Народної Республіки, вимоги Вашингтону були звужені, знайдений компроміс.

Тринадцять суден, активи яких були заморожені, та які були заборонені в портах держав-членів ООН, це:

  1. Chon Myong 1,
  2. San 1,
  3. Yu Phyong 5,
  4. Sam Jong 1,
  5. Sam Jong 2,
  6. Sam Ma 2,
  7. Yu Jong 2,
  8. Paek Ma,
  9. Ji Song 6,
  10. Chon Ma San,
  11. Nam San 8,
  12. Yu Son
  13. Woory Star.

Два судна, що підлягають заморожуванню активів:

  1. Ji Song 8
  2. Hap Jang Gang 6

Решта, 12 суден, були заборонені подорожувати під прапором КНДР, із відмовою у вході в порт у випадку порушення заборони, і вони включають:

  1. Asia Bridge 1,
  2. Xin Guang Hai,
  3. Hua Fu,
  4. Yuk Tung ,
  5. Koti,
  6. Dong Feng 6,
  7. Hao Fan 2,
  8. Hao Fan 6,
  9. Jin Hye,
  10. Fan Ke,
  11. Wan Heng 11
  12. Min Ning De You 078

Серед компаній, які увійшли до «чорного списку» Ради Безпеки: Chang An Shipping & Technology, First Oil JV Co Ltd, Huaxin Shipping Hongkong, Kingly Won International та Korea Ansan Shipping Company та інші.

«Ухвалення цього історичного пакету санкцій є явною ознакою того, що міжнародне співтовариство єдине в наших зусиллях щодо продовження максимального тиску на режим Північної Кореї. Ми хочемо подякувати членам Ради Безпеки, а також Японії та Південній Кореї, за співпрацю з нами щодо продовження тиску та за прихильність до виконання резолюцій Ради Безпеки ООН і притягнення порушників до відповідальності», – прокоментувала ці події представниця США Посол Ніккі Хейлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: