fbpx
Сьогодні
16:42 01 Кві 2018

Великодня молитва Папи: Плодів миру просимо для України

Reuters

Папа Римський Франциск у пасхальному зверненні побажав миру Україні. Великоднє послання "Місту та світові" було виголошене опівдні, 1 квітня, з лоджії базиліки Святого Петра.

Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення

Папа Римський Франциск

Також Папа попросив миру для Сирії.

"Сьогодні ми просимо плодів миру для всього світу, починаючи від улюбленої та скривавленої Сирії, населення якої виснажене війною, якій не видно кінця", – зазначив Франциск.

Папа Римський

Reuters

Він побажав, щоб світло Христа просвітило сумління політичних та військових керівників, аби без зволікань покласти край війні та пошанувати гуманітарне право.

"Плодів примирення випрошуємо для святої землі, що також і цими днями зранена відкритими конфліктами, які не щадять беззбройних, для Ємену та всього Близького Сходу, аби діалог та взаємна пошана переважили над поділами і насильством", – додав голова Католицької церкви.

Папа Римський

Reuters

Крім того, у своїй проповіді він звернувся і до тих частин Африканського континенту, які зазнають голоду, місцевих конфліктів і тероризму, закликавши не забувати про жертви війни в Південному Судані, перш за все про дітей.

"Плодів діалогу випрошуємо для Корейського півострова, аби переговори, що саме тривають, сприяли гармонії та примиренню регіону. Нехай же ті, на кому лежить безпосередня відповідальність, діють мудро та розсудливо задля сприяння добру корейського народу та збудування взаємин довіри в лоні міжнародної спільноти", – сказав Папа.

Папа Римський

Reuters

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: