fbpx
Сьогодні
10:16 27 Бер 2018

Пожежа в Кемерово: жителі вийшли на мітинг із вимогою відставки влади

У центрі російського міста Кемерово проходить стихійний мітинг, в якому, за різними оцінками, беруть участь від 300 до 4 тисяч осіб.

Учасники акції вимагають, щоб до них вийшов губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв, а також президент РФ Володимир Путін, який зранку прилетів до Кемерова, повідомляє DW.

Вони також закликають розповісти правду про пожежу, що сталася 25 березня в місцевому торговому центрі Зимова вишня, оскільки є інформація про те, що загиблих було в рази більше офіційних цифр.

Крім того, активісти закликають місцеву владу піти у відставку.

Учасники, зокрема, скандують: "Правду!", "Злодії!", "Де Тулєєв?", "У відставку!", "Скільки жертв?", "Всіх під суд".

До людей вийшов віце-губернатор Кемеровської області Сергій Цивільов, який запропонував активістам самим оглянути морги.

Спочатку на площі були встановлені огорожі, потім частину з них прибрали. Учасники мітингу скаржаться на перешкоди з мобільним зв'язком та інтернетом.

Кемерово

Нагадаємо, вдень 25 березня в Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр «Зимова вишня». За останніми даними, загинули 64 людини, серед загиблих багато дітей.

За версією СК РФ, співробітник охорони згорілого торгово-розважального центру при отриманні сигналу про пожежу відключив систему оповіщення, пожежні входи в будівлі були заблоковані.

На даний момент затримані і допитані 4 підозрюваних, в їх числі технічний директор компанії-власника будівлі, орендар приміщення, в якому імовірно знаходився епіцентр загоряння, співробітник і керівник організації, що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації. Вилучається необхідна документація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: