fbpx
Сегодня
Колонка 13:31 15 Фев 2019

Откуда берется рейтинг Зеленского

Нові рейтинги Зеленського показують одну просту річ – народ ніколи не помиляється у своєму відчутті подій в країні. В цьому одна з базових ідей демократії.

Фейсбучній тусовці це важко зрозуміти, бо тут превалює думка, що ми розумні і красиві, а всі інші люди «неосвічене бидло, яке обирає в політику кого попало».

Фейсбук читає розумні книжки і журнали, має високі доходи, і не хоче говорити зі звичайними людьми про проблеми. Краще провести ще один майстер-клас у коворкінгу про успіхи реформ для опініонмейкерів.

А потім такі, бах, і «В смислє у Зеленського 28%?!»

Що таке рейтинг Зеленського? Це рейтинг незадоволення подіями в країні. І тут в «тупої» маси відчуття працює чудово.

Можна довго писати про незалежність банківського регулятора, прозорість державних закупівель, і що в нас там ще у реформаторському мейнстрімі. Але люди цього НЕ ВІДЧУВАЮТЬ.

Вони як і п'ять років тому приходять на свою роботу, і бачать там ті самі проблеми, які були. Потім їм приходить платіжка чи повістка, і їх ще більше накриває депресією. Вони вмикають телебачення, і їх нагрібає ще більше.

Вони виходять на вулицю, і бачать там срач, злість і бардак.

І виникає нестримне бажання сказати «Фак Ю» політикам, і суспільству загалом. І Зеленський – це спосіб сказати «фак ю». Показати, що людині не подобається те, що вона бачить навколо. Не подобається те, що вона бачить по телевізору. Не подобається той образ майбутнього, який є.

Так, в них немає навичок політичної взаємодії, немає адекватного розуміння політичних, економічних і соціальних процесів. Але в кого вони є? У Фейсбук-тусовки, де не кожен може пояснити, чим Гринів відрізняється від Гриневич, і який з трьох Балог за що відповідає.

Не треба вважати себе кращими за інших людей. Це не так.

p.s. і Зеленський не стане президентом. Бо в українській політиці рейтинг – це тільки один з параметрів. У Новінського був рейтинг 3%, а він виграв вибори по мажоритарці в парламент.

Текст опублікований з дозволу автора

Оригінал

8515

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: