fbpx
Сегодня
20:51 15 Окт 2018

Шесть украинских стартапов, которые ждет Лас-Вегас

В мире уже давно знакомы с украинским стартапами, а фраза "Made in Ukraine" перестала вызывать удивление. Почему? Потому что украинцы наконец научились показывать свои достижения (укр.).

Початок року в світі технологій традиційно відкриває міжнародна виставка споживчої електроніки CES і Україна вже 3-й рік поспіль буде представлена власним технологічним павільйоном у межах Consumer Electronics Show.

Що це означає для українських інноваторів? CES є однією з найбільших технологічних подій у світі: у 2018 році вона зібрала понад 182 тисячі відвідувачів з усього світу. А це фантастичні можливості  отримати корисні зв'язки, фідбек від учасників (лише уявіть скільки їх!) і навіть продати власний стартап корпораціям-гігантам.

Про це свідчить досвід попередніх років. У  2018 стартапи, що поїхали до Лас-Вегасу змогли продати свій продукт й налагодити партнерські відносини із представниками таких компаній як Tesla, Lockheed Martin, Bosch, Samsung. І, повірте, це лише початок.

Ідея організувати український павільйон на CES виникла у UVCA три роки тому. Тоді на CES було представлено лише одну-дві українські компанії, які приїхали самостійно. Але більшість українських стартапів не могли самі профінансувати та організувати власну участь у виставці.  У 2017 та 2018 UVCA разом з Western NIS Enterprise Fund організували окрему українську експо-зону для українських стартапів, і це перевершило усі сподівання.

Кількість українських компаній, продукція яких відповідає профілю CES, збільшується. Цього  року ми отримали близько 60 заявок, які не повторювалися 2018-м роком. Українські стартапи повністю відповідають світовим трендам і не "губляться" на ринку.

Цього року до  Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) та Української асоціації венчурного і приватного капіталу (UVCA), яка ініціювала проведення UA Tech Zone ще у 2017 році, приєдналася компанія Concepter, що займається розбудовою венчурних бізнесів. А це хороший показник: віра у вітчизняні стартапи зростає, а значить ми на вірному шляху.

Consumer Electronics Show

Хто ж цього року представить Україну на найбільшій технологічній виставці? Давайте знайомитися!

Flasty

Ми тільки звикли до "звичайних" 3D принтерів, а тут… 3D food принтер, що працює з будь-якими видами продовольчої сировини. Друк шоколадом, сиром чи іншими продуктами? Не питання! Для кого це може бути цікаво: кафе чи ресторани точно оцінять новинку і, хоча ціна на сьогодні $1600 — попит буде, переконані творці.

Consumer Electronics Show

FunLight

І дорослі, і діти оцінять наступних переможців: FunLight —  атракціон світлових проекцій. Чи потрібні для гри додаткові девайси? Ні, якщо стіни та  підлога це інтерактивна поверхня, створена за допомогою проектора. Не вірите? Спробуйте самі, протестувавши технологію в столичному ТРЦ  Lavina Mall.

FunLight — атракціон світлових проекцій

Rawr

Для кожного з нас домашні улюбленці є частиною сім'ї, тому піклуємось про них ми не менше, ніж про інших рідних. Але є одна проблема: сказати про своє погане почуття чи повідомити, що загубилися вони не можуть.  RAWR знайшли вихід — IoT-нашийник.  Мобільний додаток і ви завжди в курсі, де і як себе почуває ваш улюбленець.

Consumer Electronics Show

Jollylook

В епоху цифрових фото ми вже відвикли від паперових фотокарток. Але якщо ці фото проявляються миттєво, а сама камера створена з переробленого картону, то… важко стриматися. Простота використання, зручність та екологічність. А ще камера чудово підходить для навчання юних фотографів.  

Jollylook паперові фотокартки

Nuka

Nuka —  це вічні канцтовари. Здивовані? Так, улюблений блокнот може не закінчуватися. Синтетичний папір, антисептик для рук —  і стерти можна і звичайну ручку. А ще блокнот та олівець від nuka вже злітали в Космос. Уявляєте?

Consumer Electronics Show

Photon LMS

Як часто ви стикалися з поганим освітленням під час фотографування? Думаю, що часто. Портативна модульна фотостудія допоможе вам вирішити цю проблему. Особливо, якщо ви онлайн-магазин або ж починаючий фотограф. Бокс з вбудованим освітленням — і не потрібно купувати дороге обладнання.Consumer Electronics Show

Саме ці шість щасливчиків вибороли право презентувати Україну цього року. Але поїздка до Лас-Вегасу це не головне. Набагато важливіше — безцінний досвід та можливість голосно заявити про свою ідею. І можете  бути впевнені: їх почують.

51
2709

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: