fbpx
Сегодня
Блог 10:45 17 Ноя 2021

Как не утонуть в информационном шуме? И при чем здесь новый формат статей "Рубрики"

Блог коммерческого директора: выпуск #6

English version here

ДИСКЛЕЙМЕР: сьогодні ми не говоримо про продажі, а практично займаємось пробудовою позиціонування бренду ("Рубрика") через зовнішнє представлення його ключового продукту — знайомимось з нашим новим форматом статті, її УТП (унікальною торговельною пропозицією) та тим, як вона допомагає вирішити болі нашої цільової аудиторії.

У чому проблема?

З року в рік ми чуємо про те, що люди "тонуть в інформації". Їх накриває хвиля сповіщень з соціальних мереж, затягує у коловорот новин, заливає шквалом з десятків тематичних сайтів. Додайте до цього робочі наради, щоденні дзвінки рідних і друзів, спілкування з працівниками в магазинах, на заправках та в перукарнях — це ж можна просто з глузду з'їхати. Ми щодня знаходимось в ситуації "інформаційного передозу", адже коли інформації надто багато, то вона просто перестає сприйматись. 

Здавалося б, мережа Інтернет та можливості, які вона дає — це безкінечний ресурс для розвитку та безкоштовного апгрейду себе улюбленого. Але все завершується десятками курсів, які ми обов'язково "пройдемо, як буде вільний час", кладовищем корисних заміток в "збережених" та нервовим сіпанням ока, коли на запит "як правильно годувати хом'яка" Google видає мільйон вкладок, і вже перші 5 з яких наводять абсолютно протилежну одна одній інформацію.

Основна проблема — інформації забагато, її важко структурувати, складно виокремити ключову та майже нереально перевірити правдивість без відповідного досвіду. 

Яке рішення?

Поки більшість людей продовжує "тонути в даних", є одна категорія людей, які плавають в них, як ті качечки, — ЖУРНАЛІСТИ (не дарма ж символ "Рубрики" — це крижень!).

Вони не відчувають жодного дискомфорту, швидко знаходять потрібну інформацію та успішно будують кар'єру на основі цієї "суперсили". Роблять вони те завдяки наявній чіткій структурі, яку тримають в голові під час набору інформації. 

Тому наше рішення — розробити чітку структуру, у відповідності до якої ви будете збирати інформацію, що дозволить знайти рішення будь-якої проблеми та задовольнити ваш запит.

Звісно, для кожної сфери елементи структури можуть змінюватись, але ми пропонуємо розібрати її на основі журналістики рішень як найбільш універсального та прикладного напряму роботи з інформацією, що підходить абсолютно всім.

Як це працює?

Спершу необхідно визначити для себе пул з 5-10 надійних/перевірених джерел, яким ви довіряєте та інформація з яких не буде потребувати додаткової перевірки. Сюди, в першу чергу, варто включити вже перевірені вами та часом видання. Також ви можете знайти незалежні рейтинги видань/сайтів/джерел та обрати з них найбільш надійні. Не полініться ознайомитись з відгуками та рецензіями на джерела. Сформувавши один раз таку базу, ви зможете надалі економити час на перевірці інформації.

Наступний крок — створити структуру, скелет, який ви будете наповнювати знайденою інформацією. Найбільш оптимальний варіант при пошуку рішення певної проблеми — це коли кожна частинка інформації має відповідати на одне з 5 питань:

  • У чому проблема? (чітке визначення, причини, негативні наслідки)
  • Яке рішення? (всі знайдені поради тих, хто вже переживав подібний досвід, експертів, знайомих)
  • Як це працює? (розписати собі короткий покроковий план дій на основі знайдених порад)
  • А це точно працює? (можливі перепони та як їх подолати, докази, що рішення працює)
  • Які ще є рішення? (можливі альтернативи) 

Все, що не вкладається в систему — це зайва інформація, яку можна відсіяти. Не бійтесь відкидати інформацію, навіть якщо вам здається, що вона "може знадобитися в майбутньому". План рішення чи відповіді має бути максимально чіткий, щоб ви змогли перейти безпосередньо до його втілення.

Пам'ятайте: надлишок інформації збиває, відволікає та може стати причиною прокрастинації, тому обирайте лише те, що потрібно вам "тут і зараз", втілюйте, а потім вже збирайте інформацію для наступного кроку. До перемог швидше рухатись малими кроками.

А це точно працює?

Звісно, з першого погляду такий серйозний підхід може налякати та відштовхнути, але після першого втілення ви отримаєте чудовий інструмент, який допоможе вам подолати інформаційний шум, швидше знаходити потрібну інформацію, краще її розуміти, запам'ятовувати та знаходити їй практичне застосування.

Ми в "Рубриці" вже не перший рік шукаємо та збираємо для вас найкращі практики. Інформація щодо кожної теми проходить всі ці етапи, що дозволяє зберегти нерви та час наших качечок-журналістів. 

Враховуючи ритм сучасного життя, ми робимо все, щоб ви отримали та спокійно засвоїли потрібну інформацію, поки допиваєте свою каву. 

Ще більше корисних рішень

А тепер — найприємніше. Спеціально для вас ми скоротили всі ці етапи обробки інформації, проробили все вищесказане та сформували рішення у вигляді вже оформленої фінальної структури. Тепер всі статті нашого видання (як і цей блог), надаватимуть максимум інформації в концентрованому та "готовому до засвоєння" вигляді. Ми справді розклали все по поличках, і на поличках "Рубрики" вас чекають лише найкращі рішення на основі вже оброблених масивів даних з перевірених джерел.

Не знайшли потрібне рішення — пишіть нам і ми обов'язково сформуємо його для вас!

Більше про рекламні та партнерські проєкти у медіа читайте у серії Блог комерційної директорки «Рубрики»

1
1157

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: