fbpx
Сегодня
Колонка 16:40 18 Мар 2019

Премьера "Слуги народа": является ли сериал предвыборной агитацией?

Сьогодні о 20.45 почнеться показ серіалу «Слуга народу-2». Також у березні відбудеться прем'єра «Слуги народу-3». Чи є це передвиборчою агітацією?

Так, — переконаний Комітет виборців України. Ні, — вважає Зеленський. Хто ж правий?

А все залежить від відповіді на запитання — чи можна вважати агітацією сам факт участі кандидата в президенти у серіалі?

Адже законодавче визначення поняття агітації є доволі абстрактним — «здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за певного кандидата».

З однієї сторони, формально в серіалі не буде прямолінійної агітації «голосуйте за Зеленського!». Там буде персонаж Голобородько. І завжди можна сказати, що серіал має комерційну мету — заробити гроші, а не якісь політичні цілі.

З іншої сторони, сам факт появи Зеленського, нехай і в якості актора, в прайм-тайм на провідному телеканалі — це якраз фактично «спонукання до голосування за нього».

Тим паче, Зеленський є кандидатом від політичної партії, назва якої збігається із назвою серіалу.

Тому юридично трактувати можна і так, і так. На жаль, тут можливе подвійне тлумачення і немає правильної відповіді. У кожного своя правда.

Але прогнозую, що буде заява Центральної виборчої комісії. Або один із кандидатів у президенти звернеться до суду щодо цього інциденту.

Хоча будь-яке привертання уваги до цього серіалу лише підвищить інтерес до нього в суспільстві. Тому, з точки зору піару та політтехнологій, конкурентам Зеленського краще взагалі не чіпати цей серіал і не роздувати скандал.

А щоб унеможливити подібну ситуацію в майбутньому, коли кандидат підвищує власний рейтинг, використовуючи прогалини в законодавстві, потрібно змінити законодавство. Оце буде найбільш правильне, стратегічне і системне вирішення цієї проблеми.

Ми ж хочемо бути цивілізованою країною, де є більш-менш рівні умови та можливості для кандидатів у президенти?

От у США, наприклад, коли актор Шварцнеггер балотувався в губернатори Каліфорнії, то якщо б транслювали фільми за його участю — телеканали вимушені були б надавати стільки ж ефірного часу для інших кандидатів. Тому ніхто з телеканалів ABC, CBS, Fox і NBC, власне, і не показував фільми з ним.

Так само за часів балотування в президенти США Рейгана, документальний фільм про якого озвучував Зеленський, ніхто не показував серіали за його участю.

2041

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: