fbpx
Сегодня
Колонка 09:40 04 Май 2019

Пиар правительства Гройсмана... за наш с вами счет

Тільки-но закінчилися президентські перегони, як фактично рушили парламентські. Звісно, ще ЦВК офіційно не оголошувала про початок виборчого процесу, але ті, хто мріє посісти теплі місця у парламентських кріслах, вже почали активно піаритися.

Так, на пасхально-першотравневі свята до поштових скриньок багатьох українців принесли кольорову газету «Урядові новини», яка позначена як «спецвипуск про урядові програми розвитку України».

Замовник – Кабінет Міністрів України, підготовка до друку – ДП «Редакція газети «Урядовий кур'єр», наклад 3 000 000 екз.

Хтось скаже – так це ж добре, що Уряд звітує про свою роботу. Однак звітом це навряд чи можна назвати, оскільки в газеті мова йде виключно про перемоги, звитяги та здобутки (підвищення зарплат і пенсій, відремонтовані дороги, реконструйовані промислові об'єкти тощо), і ані слова – про проблеми (зростання в рази цін і комунальних тарифів, розбиті автошляхи, збанкрутілі підприємства…) та помилки.

Хоча помилки, скоріше за все, вкралися і до самого текстового наповнення видання. Так, в інфограмі на 2-й шпальті вказано, що за програмою «Нова українська школа» КМУ в 2018 – 2019 роках витратив на підвищення кваліфікації вчителів, реформу базової середньої освіти 407 млрд грн. Але ця цифра не виглядає такою вже завеликою у порівнянні з тим, що, як йдеться у тій же інфограмі, Уряд спрямував на оснащення класів для першачків 1 934 млрд грн. І це при тому, що, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», ВСІ доходи Державного бюджету України за рік заплановані у сумі 1 026 млрд грн.

Тобто, або газету робили нашвидкуруч та не помітили описки, або…

Цікаво, а чи закладено у Держбюджеті кошти на підготовку та друк урядових піар-матеріалів – кольорових та багатомільйонних? Що випускаються за рахунок платників податків – за наш з вами рахунок.

1003

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: