fbpx
Сегодня
Колонка 21:19 20 Авг 2019

Макрон "сломался"?

Какая уж муха укусила Президента Франции, что он занимается откровенным низкопоклонством диктатору Путина? (укр.).

Фото Reuters

Макрон і запросив Путіна до себе, щоб той не почував себе в ізоляції, і чекав його, попри традиційне запізнення на годину, і посадив Путіна в тінь, а сам сів на сонячну сторону, і наговорив компліментів під час зустрічі, і підкреслив свою роль у поверненні російської делегації до ПАРЄ, і приїде 9 травня наступного року на Дєнь пабєди до Москви.

Зробив все, що міг — хіба що не поцілував у чобіт Путіна.

І все це попри те, що Путін не виконав жодної умови цивілізованого Заходу — не звільнив українських моряків і не дотримується перемир'я на Донбасі.

Макрон демонструє класичну політику умиротворення, діалогу і пошуку компросів з агресором. Причому, у формі гіперболізованих лестощів.

А історія неодноразово доводила безрезультативність і навіть шкідливість цієї політики. «Я привіз вам мир», — наївно розповідав Чемберлен у Лондоні в 1938 році.

Замість жорсткої розмови з конкретними вимогами до Путіна як ініціатора всіх проблем на континенті, крайньою Макрон зробив Україну. Мовляв це «подразник». Тобто те, що заважає будувати нормальні та повноцінні стосунки з РФ.

І Зеленський, на думку Макрона, виявляється вже новим фактором у вирішенні проблеми Донбасу. Хоча закінчення війни взагалі не залежить від прізвища українського Президента, а залежить виключно від волі Путіна вивести свої війська.

Нарешті, бридко чути філософські мрії Макрона про Європу «від Лісабона до Владивостока» в той час, як для Путіна «кордони Росії ніде не закінчуються».

Тому така політика Макрона як одного з ключових лідерів сучасної Європи, особливо на фоні останньої каденції Меркель, породить лише нові та додаткові проблеми Україні, Грузії, Білорусі та, можливо, навіть країнам Балтії і Польщі.

4771

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: