fbpx
Сегодня
Мнение 16:47 30 Дек 2018

Главное – не кто, а как

«Ви пізнаєте їх за плодами їхніми» / Фото: depositphotos.com

Мене останнім часом часто запитують: за кого слід голосувати на прийдешніх президентських виборах? На що я відповідаю абсолютно щиро: для мене головне, не кого саме виберуть, а ЯК оберуть.

Якщо кандидат прийде до влади, використовуючи відвертий популізм та/або підкуп виборців, адміністративний ресурс, обман і маніпуляції, безсоромні фальсифікації – так само він і країною управляти буде. Тиснути та брехати, красти й хитрувати – щоб витрати на підкуп з лишком «відбити».

Якщо ж кандидат продемонструє порядність, відповідальність, не даватиме пустопорожніх обіцянок і не роздаватиме гречку – є всі підстави сподіватися, що і Президентом буде з великої літери.

Скажете: такі до влади не приходять. Відповім – а потрібно, щоб прийшли! Тоді й Україна підніметься.

І галас щодо того, що в чесних не вистачить коштів навіть на балотування, є неслушним. Адже за 27 років незалежності в нашій країні з'явилися люди, які заробили нормальні гроші не розпилом заводів і фабрик, що залишилися після СРСР, не дерибаном бюджету, а наполегливою працею. Таких небагато. Але вони є.

«Судіть про них за справами, а не за словами їх».

А роль громадянського суспільства, як на мене, не в тому, щоб розділитися і в три горла волати – кожен за «свого», а в тому, щоб об'єднатися і докласти максимум зусиль, аби процес виборів був законним, чесним і прозорим.

741

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: