fbpx
Сегодня
Колонка 11:04 25 Фев 2019

Формула победной песни на Евровидение

Перемога MARUV на національному відборі наробила стільки галасу, що новинна стрічка тільки про це й кричить. Одні пишуть, що MARUV – проросійська артистка, тому вона не може представляти Україну, інші закидають їй відсутність гідного вокалу та вульгарність виступу. Стосовно проросійської позиції та моральностей — залишимо це питання Національній комісії суспільного телемовника, перевіряти участників відповідно до вимог – їх робота та обов'язок.

А от питання до самої композиції є доволі цікавим. Чи може пісня зі звичайним вокалом та простим текстом перемогти? Чи є якась формула перемоги?

Можливо, так. Про це заявляє автор одного з найвідоміших новинних сайтів про зірок та поп-музику Великобританії Кіт Лавлейс. Автор Popbitch аналізує пісні Євробачення з 2000 року. Кіт обрав всі переможні та провальні пісні й розібрав їх, щоб подивитися, в якому ключі вони перебували, в якому темпі виконувалися та послідовності акордів.

Що з цього вийшло?

Тональність

Пісня повинна бути в мінорній тональності. Іншими словами, мінорні пісні частіше звучать сумно, а мажорні щасливіше. Всі думають, що пісні Євробачення повинні бути яскравими, веселими та щасливими, а це не зовсім вірно.

З 2000 року перемагали лише чотири мажорні композиції. Соль мінор і Ре мінор — це два гвинтики успіху. Можливо причина в тому, що такі пісні створюють гаму, яку слухачі знаходять найбільш приємними. 

Соль мінор і Ре мінор євробачення формула успіху музика

Зображення: huffingtonpost.co.uk

Темп. Правило 128/85

128 ударів на хвилину — це темп електронної танцювальної музики. Звучить досить просто, банально, нічого захоплюючого. 85 ударів на хвилину — також не кращий варіант для переможної пісні. З 2000 року шість пісень були останніми з 127/128 ударами на хвилину, а у 2016 році — три останні позиції мали 85 ударів на хвилину.

темп електронної танцювальної музики

Зображення: huffingtonpost.co.uk

Автори та виконавці

Всі кухарі прагнуть додати свій інгрідієнт, готуючись до Євробачення. Постає питання: для перемоги потрібна велика команда професіоналів чи ініціативної групки буде досить? Виходячи з останніх спостережень, здається, що магічне число успіху — точно не три. Адже це число письменників, відповідальних за шість програшних записів з 2000 року. Набагато краще обмежитися двома — вісім переможців за п'ятнадцять років мали дует по обов'язкам.

Ми не будемо оцінювати виступ MARUV. Ми зробили краще: переклали цю відповідальність на вас. От вам "потенційний" секрет успіху, от вам учасниця від України. Вперед, критикуйте та співставляйте. Саме у порівнянні з іншими можна зрозуміти місце та шанси MARUV у цьогорічному змаганні. 

2424

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: