fbpx
Сегодня
16:06 24 Окт 2018

Почему гендерное разнообразие дает лучшие результаты?

Итоги European Women in VC Berlin Summit (укр.).

Гендерна різноманітність у сфері венчурного капіталу додає інвестиційній екосистемі нових можливостей, відкриває нові області для інвестування  та покращує загальну якість стартапів.

Але як зробити європейську індустрію VC більш збалансованою з точки зору гендеру? Це було основне питання, яке обговорили під час European Women in VC Berlin Summit.

У Саміті, який відбувся 8-9 жовтня, у Берліні взяли участь понад 100 висококваліфікованих фахівців, як чоловіків, так і жінок, що обговорили важливість участі жінок у європейській VC-індустрії. Серед спікерів  були також представники ключових гравців на європейському ринку венчурного капіталу, такі як Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний фонд та Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Відсутність балансу у фінансуванні – це, на жаль, доведений факт, а статистика не радує. У минулому році в США лише 2% від загального обсягу венчурних інвестицій  для стартапів було спрямовано на компанії, які засновані жінками. Не краща ситуація і зі сферою управління – жінки складають лише 9% тих, хто приймає рішення у венчурних компаніях США. Що стосується  Європи, то тут ця цифра ще менша  і становить близько  5%.

«Жіночий погляд на інвестиції  фактично відсутній  в сучасному ландшафті венчурного капіталу. Це означає, що компаніям, які займаються потребами жінок, а також технологічним компанії, де засновниками є  жінки значно важче залучити фінансування. Не маючи інвестиційних можливостей, вони припиняють свій розвиток,  і ми втрачаємо їх як — суспільство в цілому" – зазначила Кінга Станіславська, керуючий партнер венчурного фонду Experior — Польща, співзасновник ініціативи European Women in VC.

European Women in VC Berlin Summit

Позитивний вплив жінок на фінансовий та організаційний розвиток  компанії підтверджується фактами. Звіт  компанії «McKinsey & Company», «Women Matter» («Жінки важливі»), показав, що компанії, в яких жінки найбільш потужно представлені в радах директорів та на рівні вищого керівництва вважаються найбільш продуктивно діючими компаніями в сфері організаційного та фінансового управління. Проаналізувавши 300 компаній у всьому світі, виявили різницю в прибутковості власного капіталу в 47% між компаніями з більшістю жінок у своїх виконавчих комітетах та тих, де вони відсутні на керівних посадах, а також  55% різниці в операційних результатах.

"Включення жінок є важливим фактором ефективної роботи компанії. Хоча гендерна різноманітність є лише одним аспектом – це важливо і чудово зрозуміло прогресивному бізнесу. Для мене найголовніше, що різноманітність у компанії присутня на всіх рівнях прийняття рішень: від початкового до найвищого. Це дозволяє проаналізувати ситуацію з різних сторін, помітити ризики та уникнути  їх. Адже  важливий професіоналізм, а не стать"Ольга Афанасьєва, виконавчий директор UVCA, Амбасадор European Women in Venture Capital (від України).

European Women in Venture Capital 

European Women in Venture Capital – група  понад 350 провідних жінок-професіоналів з VC з більш ніж 20 європейських країн, загальна кількість активів, що перебуває під їх  управлінням складає близько 15 мільярдів євро.  За рік функціонування охопила інвесторів уже 15 країн, а  амбасадорами є 19 представників з Європи та Ізраїлю.

16464

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: