fbpx
Сегодня
Колонка 16:12 20 Май 2022

Канны, рашен эдишен, или как во Франции любят обиженных россиян

росіяни на Каннському кінофестивалі 2022

Зараз у французькому містечку Канни проходить найпотужніший фестиваль артхаузного кіно в Європі. Під Канни в росії випустили з-під арешту типу дисидента режисера кіно і театру Кіріла Сєрєбнікова. 6 років Сєрєбрєніков сидів безвиїзно на домашньому арешті в рашкостані за начебто розкрадання грошей "Гоголь-центру" (що, може, і не виключено, там всі крадуть). За цей час кілька фільмів він зробив, сидячи на арешті, але з рашкостану його не випускали (може, боялись нурієвщини). Не випускали його всі попередні роки ні з яких приводів. Ні з яких. Крапка. Прописом. ІПСО-хуйсо, Арестович-фейгін-вокабуляр-тезаурус-чашка-ложка-табурет. Що б там не було, Сєрєбрєніков був невиїзним. Своїми очима бачила в Каннах порожній стільчик з іменем кіріла, якому співчутливо аплодували всі ці роки французи в його відсутності. Бо у Франції дисидентів і обіжених, особливо обіжених росіян люблять. Взагалі будь-який режисер, який не доїхав на свою прем'єру в Канни, чи то через смерть, чи політичне ув'язнення — на вагу золота. Похєр шо в тебе за кіно, адже ти сидиш чи от-от сядеш, чи взагалі ти вже мертвий. А про таких або говорять харашо, або ніяк. Здається, у Канн комплекс меншовартості стосовно царства Аїда, адже якщо глибоко копнути, то хороший митець…. Ой, не будемо туди копати, бо мало чий трупєц виловим під шумок?

І от Сєрєбрєнікова випускають презентувати його новий фільм в Каннах (чесно, пох який, назву і суть легко замінити на порядковий номер. Так чесніше)

І кіріл дає пресконференцію в Каннах. І нам варто трошки придивитися до  висловлювань Сєрєбрєнікова, бо вони, якщо чесно, дуже погано пахнуть.

  1. Кіріл на питання, чи він допомагатиме українським жертвам, заявляє, що допомоги потребують не лише українці, а й росіяни. Особливо росіяни, яких посилають на війну. І їхні родини лишаються без кормильця. А це, на хвилиночку, російський режисер в Каннах говорить про російських солдат, які ґвалтують українських дітей і жінок і знищують українське мирне населення шляхом страт просто в хвилини прес-конференцій в Каннах. Паралельненько. Лише сьогодні омбедсвумен Людмила Денісова оголосила про такі злочини російських солдат на звільнених харківських територіях. Зґвалтована свічкою 9-місячна дитина на очах матері, зґвалтовані річні діти — хлопчик і дівчинка (хлопчик не вижив), зґвалтовані 9-літні трійняшки на очах батьків. От цим людям, які ґвалтували цих дітей, Кіріл Сєрєбрєніков в Каннах сьогодні закликає допомогати фінансово. Ба більше, сам забов'язується їм помагати. Сім'ям таких людей (нелюдей). Серйозно, Каннський кінофестиваль, з вами все ок? Ви це ковтаєте? Як глибоко? Скільки вам платить Роскіно, що подібні заяви для вас є прийнятними?!

Ще раз: російський режисер, фільм якого Канни попри прохання українських офіційних інститутів призупинити стосунки з представниками рос культури на час активної фази агресії росії проти України беруть в офіційний конкурс. Цей режисер закликає допомагати сім'ям російських солдат, яких призивають на війну проти України. У вас все ок з етикою? Ви точно міжнародний кінофестиваль? Ваші офіційні режисери закликають допомагати фінансово ґвалтівникам і вбивцям.

  1. Їдемо далі. Сєрєбрєніков дискутує з нашими закликами кенселити рос культуру, бо російська культура хароша, вона за все хароше, проти всього поганого. Але натомість Кіріл не говорить жодного слова на захист реальної російської культури. Він не згадує російських митців (не таких як він, а справжніх) , яких просто зараз репресують в росії за антивоєнні висловлювання. З того, що на поверхні: драматург Михайло Дурнєнков був репресований за антивоєнні висловлювання у фейсбуці, звільнений з усіх робіт,  судове провадження, вимушений був виїхати до Фінляндії. Художниця Саша Скочиленко з сантпетербургу, яка заміняла цінники в магазині на антивоєнні висловлювання, прямо зараз перебуває в російському СІЗО. У неї алергія на глютен. Звісно, в СІЗО всім срати на це, а Саша може померти від неправильної дієти. Тож скільки разів Сєрєбрєніков, який захищає рос культуру, згадав про Сашу і Мішу? Нуль. Нуль цілих, нуль десятих разів. Зате він згадав про підсанкційного олігарха Абрамовича. Він навіть прикрився Зеленським, сказавши, що навіть той просив не включати Абрамовича під санкції. Подібна інформація циркулює і в українському інфопросторі, але офіційного підтвердження цьому немає. Тож Сєрєбрєніков прикривається нині всесвітньо відомим президентом-героєм України Володимиром Зеленським і відбілює своїх меценатів Абрамовича і Суркова публічно. Дійсно, нахуя Сєрєбрєнікову Саша Скочиленко чи Міша Дурнєнков? Вони грошей Сєрєбрєнікова не дають. На відміну від Абрамовича і Владислава Суркова. Кіріл навіть вдається до 100% маніпуляційної брехні і каже, що Сурков цивільний персонаж і до війни не має стосунку, а саме завдяки Абрамовичу, за словами Сєрєбрєнікова, існує артхаузне кіно в росії. Шановний Звягінцев, Роднянський і Кантемір Балагов, рілі? Вас теж усіх з рук годує особисто Абрамович?
  2. Гроші не пахнуть. А ще от таке каже товарищ Сєрєбрєніков, що до сьогодні брати гроші у офіційної москви на кіно і театр було не токсично. Ну да, адже Крим — то ваш/наш/бутерброд, і де ви були ці 8 років, коли росія бомбила Донбас? З 2014 року неймовірно талановитий російський продюсер Євгеній Гінділіс, якого неодноразово пакували в автозаки, відмовився від державного фінансування. І будучи продюсером ігрового кіно, з 2014-го він припинив це саме ігрове кіно робити, бо держ фінансування росії токсичне. І от росіянин Гінділіс це розуміє, а Кірілу Сєрєбрєнікову ніхто не повідомив. Йому гроші не пахнуть, і на яких кривавих нафтодоларах постали його "Літо" чи "Петрові в грипі" чи "Дружину Чайковського", він не розбирається. Але це фільмі зроблені за гроші вимазані в крові українців. Ви дивились ці фільмі? Вам сподобалося? Я вас вітаю, ви офіційно підтримуєте таким чином вбивство мирних українців.
  3. Околокремля… Околонуля. І стосовно цивільного милого Владислава Суркова, який направду є автором ідей "Новоросії", "Малоросії", росії як двоголового орла, що складається з росії — голова, що дивиться на Схід, і України — голова, що дивиться на Захід. У 2014-у сталися хакерські злами пошти Владислава Суркова, який відповідав за весь український напрямок і був правою рукою путіна. Хакери виклали в мережу більше 4 000 листів з пошти Суркова, аналіз яких вклався в книгу "Внутрішня кухня російської гібридної війни проти України 2014-2019". 

Але Сурков не тільки автор злочинної ідеї України як "Новоросії", він і реалізатор підкупів і роботи з п'ятою колоною в Україні. Грубо кажучи, він — бос медведчука, ківи і царьова. Саме Сурков присилав їм мільйони доларів на золоті вагони…. Тобто вів підривну діяльність. Але Сурков — ще й поет і письменник. Хріновий поет і хріновий письменник, м'яко кажучи графОман вульгаріс, але Сєрєбрєнікову ні гроші Кремля не пахнуть, ні примітивні рими глаз не ріжуть. Судячи з усього, у Сєрєбрєнікова постковід вже з 2014 року — він втратив нюх на мораль, етику і естетику. Тож якість текстів Суркова не завадила Сєрєбрєнікову поставити в театрі на сцені твір Суркова "Околоноля". Можливо, навзаєм такої прихильності відбувалося фінансувався театрального фестиваля Кіріла Сєрєбрєнікова — Територія? До речі, я на цей фестиваль їздила ще в далекому 2010 ще в якості театрального критика. І виглядав він хайповим, беззмістовним відмиваловом грошей.

Тож Кіріл про Суркова може що завгодно говорити, але ролі Мефістофеля в цій війні Суркову не уникнути. Хоча який він Мефістофель, так, дрібний чеченський біс, що продав батьківщину і душу за крендель.

Тож шановний каннський кінофестиваль, дуже раджу уважно слухати вашого цьогорічного учасника, звісно, якщо вам не заберушили нафторублями вуха повністю. Але боюся після деяких речей відмитися вам не вийде ніколи.

2093

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: