fbpx
Сегодня
Гайд 16:35 27 Сен 2018

Как сделать путешествие по Украине незабываемым: квест для каждой области

Ко Всемирному дню туризма «Рубрика» подготовила to-do списки, которые нужно сделать, чтобы увидеть все прелести Украины и сказать: «моя поездка удалась» (укр.)

Україна прекрасна, і тут щоразу є що відкривати навіть досвідченим мандівникам.

І йдеться не тільки про внутрішній туризм – щороку нашу країну відвідують понад 20 мільйонів іноземних гостей. За даними останнього дослідження Центру розвитку туризму, цікавість іноземців до міст та курортів України суттєво зросла. Зокрема, лише у Херсонській області у поточному році побувало понад 3,5 млн туристів, з яких близько мільйона відпочивали на Арабатській стрілці.

А щоб зекономити вам час, «Рубрика» підготувала квести, які варто пройти, аби розкрити регіон сповна. Зберігайте собі і не пропустіть жодної цікавинки. Розташування областей – за абеткою.

Вінниччина

Вінниччина – регіон України, де зберіглося найбільше палаців. Завдяки природі та клімату тут масового будувалися маєтки-палаци польської шляхти та російським дворянством. А ще цей подільський край має неймовірно чарівну природу, яка прекрасна у будь яку пору року. Ви зустріните на Вінниччині справжні витвори релігійного архітектурного мистецтва – монастирі, як католицькі, так і православні, і синагоги.

Квести: зробити селфі на фоні краєвиду Лядовського скельного монастирю, проїхатися з вітерцем на вінницьких трамвайчиках, перетнути річку Південний Буг, зняти нічне відео з фонтаном Roshen, прогулятися парком у палаці Щербатових у Немирові.

Волинь

Давня Волинь є одним із найбільш привабливих регіонів України серед туристів. Ця земля розташовується в басейнах річок Західний Буг і Прип'ять, вона наповнена чисельними водоймами. На території Волині розташовуються 220 озер і приблизно 130 річок. А ще тут можна зустріти прекрасну готичну архітектуру.

Квести: провести день на Шацьких озерах, заблукати та знайти вихід в лабіринтах під Кафедральним костелом Святих Апостолів Петра і Павла, пошукати скарби у стінах фортеці замку Любарта.

Дніпропетровщина

Цей край відомий наймасштабнішими техногенними ландшафтами України, унікальним солоним лиманом, вражаючими водоспадами та цікавою архітектурою. А ще тут розташовані важливі історичні пам'ятки козацьких часів!

Квести: відвідати Пороховий (Кодацький) острів (Кодачек), де сфотографувати піктограмами козацької символіки та знайти «камінь Сірка» і барельєф змії; постояти у воді Токівського водоспаду; подивитись на птахів у Солоному лимані і торкнутися лікувальної грязі Солоного озера; зробити селфі на фоні Глеєватського кар'єру у Кривому Розі.

Донеччина

Донеччина – це не тільки шахти і важка промисловість, це ще й унікальні екосистеми; дивовижні геологічні пам'ятки природи; пам'ятки старовини і навіть екологічний туризм!

Квести: доторкнутись до дружківських скам'янілих дерев, віком близько 250 мільйонів років; сфотографуватись на мості через водойму в Великоанадольському лісі; обійняти 600-річний старий дуб в Святогорську; дослідити печери і соляні шахти Соледара.

Житомирщина

Зелена Житомирська область є однією з найбільш лісистих регіонів України, а ще – це край боліт та озер. Тут є власна гірська система – Овруцький кряж. Є навіть власний «Острів Кохання» і чудові архітектурні пам'ятки.

Квести: відвідати найстаріший театр України – Житомирську обласну філармонію ім. Святослава Ріхтера; зробити світлину з коханою людиною на фоні казкового будиночка на «Острові Кохання» (село Старий Солотвин); доторкнутись до величезних кам'яних брил заввишки з будинок у Кам'яному Селі; посидіти на старовинних мурованих сходах Палацу Бережинських-Терещенків.

Закарпатська область

Закарпаття – найбільш гірська область України. Близько 80% її території входить до складу Карпатської гірської системи. Ця область наповнена мальовничими карпатськими масивами: Чорногора, Верховинський хребет, Ґорґани, Свидовець, Полонинський хребет, Рахівський масив тощо. А чого вартує краса містичного озера Синевир! Крім природньих див, у цьому регіоні збереглися давні українські традиції.

Квести: потрапити на справжнє гуцульське весілля, пограти на трембіті, прогулятися Ужгородом під час цвітіння сакури; зробити селфі на фоні мисливського палацу графів Шенборнів; послухати пісню гір біля водоспаду Шипіт; випити мінеральні води Закарпаття, знайти та сфотографувати усі ужгородські міні-скульптури.

Запорізька область

Азовське море, мінеральні джерела, лікувальні грязі, майже 7 тисяч пам'яток, Національний заповідник «Хортиця», козацьки традиції і культура… Усе це – візитівки Запорізької області.

Квести: в традиційному вбранні запорізьких козаків відвідати городище «Совутина скеля» на острові Хортиця, поцілувати кохану людину у білій альтанці «Ластівчине гніздо», зробити нічне селфі на фоні вогнів Дніпрогес; «порулити» мінімум 10-ма ретро-мобілями в Музеї «Фаетон».

Івано-Франківщина

Ця область України щороку знаходиться у лідерах як зовнішнього так і внутрішнього туризму. І це не дивно, бо ж Івано-Франківщина — одне з небагатьох місць в Україні, придатних для розвитку активних зимових видів відпочинку. Чудові курорти, знаменитий Буковель, мінеральні води, безліч історичних пам'яток, Піп Іван, вражаючі лісові краєвиди, джерельно чисте повітря… Це все – українське Прикарпаття.

Квести: зробити сімейний фотосет у національному одязі у Верховині; провести тиждень у Карпатських горах, приготувати банош з бринзою на полонині у вівчарів, навчитись ткати ліжники, ліпити косівську кераміку і робити ляльки-мотанки.

Київщина

Край з давньою історією, безліччю пам'яток, чарівними ландшафтами, відомими у всьому світі рекреаційними зонами… Про Київщину можна багато казати, але краще – дослідити особисто 😉

Квести: влаштувати битву київськими тортами, пошукати золотий батон у Музеї корупції "Межигір'я", перетнути греблю на Росі біля церкви Марії Магдалини, порахувати водні млини у Городищі-Пустоварівському; зробити 5 селфі у різних місцях Андріївського узвозу.

Кіровоградська область

Значною перевагою Кіровоградщини є її туристично-рекреаційний потенціал. Наявність родовищ мінеральних і радонових вод, помірно-теплий клімат, дивовижні природні пам'ятки, важливі історичні об'єкти – все це створює сприятливі умови для лікування та відпочинку.

Квести: відвідати козацькі курені, скуштувати воду з цілющих джерел Чорного лісу, загадати бажання біля «українського Стоунхенджа» в урочищі Монастирище.

Луганщина

Найчастіше Луганщина асоціюється з індустріальним виробництвом та безліччю териконів, однак насправді у цій області можна зустріти привабливі туристичні місця. Жоден регіон України не поєднує в собі настільки різноманітні ландшафти одночасно так, як Луганщина. Піщані дюни, крейдяні схили, ліси над Сіверським Дінцем, широкі заплави річок, степові балки, Донецький кряж зі скелями і глибокими байраками – це все територія Луганської області.

Квести: проїхатись верхи на конях степами Донецького кряжу, пожити кілька днів у одному зі стародавніх козацьких сіл Нагольно-Тарасівці, потоваришувати з бабаками, які оселились на крейдяних кручах, знайти картину картина із зображенням біжить дівчинки в садибі Мсциховського.

Львівщина

Львівська область – одна з перлин українського туризму, це найбільший відпочинковий та курортний регіоном Західної України. Давня історія, природні багатства, висока духовна культура, тематичні фестивалі і «заточеність» під потреби туристів – у Львівщину неможливо не закохатися!

Квести: випити традиційного львівського пива на Високому замку, відвідати 5 львівських кнайп, порахувати дерев'яні церкви святого Юра, випити справжньої моршинської води, сфотографуватися на місці зйомок «Сторожової застави» – середньовічній Тустанській фортеці.

Миколаївщина

Миколаївська область розташована в басейні нижньої течії Південного Бугу і омивається водами Чорного моря. Біосферні та природні заповідники, регіональні ландшафтні парки, пам'ятки природи, заповідні урочища, заказники, ботанічні сади, дендрологічні парки, піщані пляжі, причорноморські лимани… Миколаївщина знає, чим привабити туристів.

Квести: скуштувати вино у Коблево, сфотографуватись на підвісному мосту через річку Інгул, доторкнутися до Пупу Землі і загадати бажання, відвідати руїни Ольвії, зібрати цілющі трави на Кінбурнській косі.

Одеська область

Одещина – це один з найбільш популярних туристичних районів України. Морський відпочинок, самобутні міста та селища, відомі історичні та культурні пам'ятки, зелені зони, наявність піщаних пляжів, розвинута мережа водних, залізничних та автомобільних магістралей — все це обумовлює успішний розвиток в галузі туризму і рекреації.

Квести: порибалити на одеському човнику з веслами, обійти Зміїний острів, пострибати на одній нозі усі Потьомкінські сходи, найти найдавнішу дату, викарбувану на каміннях мурів Білгород-Дністровської фортеці, відвідати садибу Людини-вовка.

Полтавщина

169 територій та об'єктів природно-заповідного фонду, близько 50 пам'яток скіфсько-сарматського періоду, давні історичні міста, чудова архітектура, народні промисли та традиції, мінеральні джерела та видатні постаті – це про Полтавщину!

Квести: обійняти Дуб Сковороди, поколядувати ввечері у Диканці, зліпити горщик в Опішному, випити миргородської води, сфотографувати найбільше в Європі скіфське поселення.

Рівненщина

Цей край багатий археологічними та історичними пам'ятками, давніми містами, цілющими джерелами і чудовою природою. А ще тут є приваблива етнографічна база для розвитку сільського туризму: майстри з ткацтва, лозоплетіння, різьби по дереву, народної вишивки. Збереглися унікальні зразки фольклору та народних звичаїв.

Квести: побачити 7 чудес Рівненщини, поцілувати кохану людину в Тунелі Кохання, побачити усі відтінки бурштину, проїхатись з вітерцем найдовшою діючою вузькоколійною залізницею в Європі — «Антонівка-Зарічне»

Сумська область

Сумська область розташована на північному сході. Вона славиться своє давньою історією, безліччю пам'яток, видатними українцями (Пантелеймоном Кулішем, Павлом Грабовським, Остапом Вишнею, Олександром Олесем, Миколою Хвильовим, Іваном Багряним, Олександром Потебнею та ін.), архітектурою і красою природи, яка, подекуди, нагадує карпатські краєвиди гір і лісів.

Квести: зробити нічне селфі на фоні ілюмінації «Круглого двору» в Тростянці, доторкнутися до перший в історії пам'ятнику мамонтові, сфотографуватися з коханим у романтичній Сумській альтанці, відвідати замок у «Казці».

Тернопільщина

Тернопільщина – унікальний край, де людина та природа навчилися жити у гармонії. Сприятливі кліматичні умови, мальовничі ландшафти, лісові масиви, джерела мінеральних вод, лікувальні грязі складають рекреаційний потенціал області. А ще цей край відомий архітектурою: замки XIV-XVII ст., католицькі і православні храми, зразки церковного дерев'яного зодчества тощо.

Квести: пожити кілька днів у місті Заліщики та сфотографувати його зі сторони Чернівецької області або з моста, заблукати та знайти шлях назад у найдовшій гіпсовій печері Євразії –Оптимістичній, взяти в облогу і «захопити» Збаразький замок, який колись не зміг взяти Богдан Хмельницький.

Харківщина

Харківська область має значну базу для розвитку туризму, адже тут зібрана багата культурна та історична спадщина, великі національні парки з унікальною природою, значні рекреаційні ресурси, мальовничі ландшафти. Крім того тут наявні джерела мінеральних вод, які є базою для розвитку курортів. Зокрема — Березівські мінеральні води і Рай-Оленівка.

Квести: полежати на площі Свободи у центрі Харкова, потрапити на весілля у Малинівці, прогулятися стежками Григорія Сковороди, поцілуватися на тлі Ейфелевої вежі, сфотографуватися між Булгаков і Бегемотом на лавочці.

Херсонщина

Херсонщина — це єдина з усіх областей України, що має вихід до двох морів – Чорного і Азовського. Тут розташовані чудові піщані пляжі, 70 родовищ цілющих мінеральних і термальних вод, 80 об'єктів природно-заповідного фонду. Крім того, цей край має унікальні екологічно чисті природні рекреаційні ресурси.

Квести: скуштувати херсонського кавуна, сфотографувати єдину в Європі природну пустелю – Олешківські піски, провести кілька днів «дикунами» на острові Джарилгач, медитувати серед ланів «Асканія-Нова», зануритися в цілюще рожеве озеро.

Хмельницька область

Хмельниччина край чарівної природи та героїчної історії. Безмежні простори подільських ланів, кришталева вода ставків і голубих річок, величні фортеці козацьких часів… Хмельницька область – одне з кращих місць активного туризму в Україні!

Квести: зануритись в річку Смотрич на території Смотрицького каньйону, зробити колаж з фото Кам'янець-Подільської фортеці у різний час доби (схід сонця, вдень, у сутінках і вночі), поцілуватися на Алеї закоханих у Хмельницькому.

Черкащина

Колиска трипільської культури, батьківщина Богдана Хмельницького і Тараса Григоровича Шевченка, центр Гетьманщини і козацтва, край з найширшим Дніпром, чарівними ландшафтами долин, спокійними та бурхливими річками, островами та каньйонами… Так, це все – про Черкащину! У цьому краї кожний турист знайде для себе щось особдиве.

Квести: ловити раків у Буцькому каньйоні, пограти у козаків-розбійників у Чигирині, пірнути у річку Рось, сфотографуватися з Пронею Прокопівною та Голохвастовим, полежати у траві біля Тарасової світлиці та продекламувати свій улюблений вірш Шевченка.

Чернівецька область

Чернівецька область розташована у південно-західній частині України і відрізняється контрастністю природних ландшафтів. Чернівеччину можна поділити на частини: рівнинну — межиріччя Пруту і Дністра, гірську — Буковинські Карпати, перехідну між ними — горбисте Передкарпаття. Також Чернівецька область багата на природні туристично-рекреаційні ресурси. Тут є поклади лікувальних грязей та цілющі води, серед них — «Іжевська», «Мацеста», «Боржомі» та «Нафтуся». А ще – важливі історичні пам'ятки.

Квести: зробити селфі у середньовічних латах в Хотинській фортеці, зняти відео на фоні радарної станції «Памір», де було знято кліп Джамали на пісню «1944», скуштувати мінеральної води, подолати Перевал Шурдин.

Чернігівщина

Давня історія, мальовнича природа, унікальні об'єкти архітектури – це Чернігівщина. Чернігівська область неодноразово ставала джерелом натхнення багатьом письменникам і поетам.

Квести: дослідити таємні куточки Батурина, обійняти священні дуби Болдиних гір, скуштувати чернігівського пива на заводі «Десна», полежати на вершині Замкової гори в Любечі, знайти липу Шевченка, вік якої близько 600 років.

60
13949

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: