fbpx
Сегодня
22:34 26 Мар 2018

Как отвести ребенка к стоматологу

Каждое утро современного человека, независимо от возраста, начинается с гигиенических манипуляций, в том числе и чистки ротовой полости, но по оценкам медицинских исследований за прошедшее десятилетие количество заболеваний детей на стоматологические болезни значительно увеличилась (рус.).

Близько 90% малечі 6-річного віку страждають на карієс, близько 80% підлітків – на захворювання тканин пародонту, а зубо-щелепні аномалії дітей віком від 7 до 18 років перевищує 60%.

Проте багато батьків не вважають за потрібне відводити дитину на огляд до стоматолога або відводять вже тоді, коли стає занадто пізно і процедура є дуже болючою. А скільки ми чули жахливих історій про покусаних лікарів і заляканих дітей? Отже яким чином зробити перший похід комфортним?

Для чого взагалі відвідувати дитячого стоматолога:

1. Виключити можливість викривлення зубів, від цього можуть з'явитись різні важкі хвороби (від карієсу до захворювань кишково-шлункового тракту).
2. Подовжити життя молочних зубів для підвищення імунітету.
3. Вчасно попередити карієс, щоб передчасно не втратити зуби.
4. Прийняти поради по догляду за ротовою порожниною від фахівця.

Яким чином:

1. Обрати клініку із спеціалістом, який вміє працювати саме з дітьми. Адже гарний лікар лише по собі приємні спогади у вашої дитини.
2. Виключити зі свого лексикону слова «свердлити», «видирати» та «боляче». Ці слова лякають дітлахів. Додайте, приміром, слова «оглянути» та «похитати».
3. Погратися дома в зубного лікаря. Намалюйте здорові та хворі зубки, а також розкажіть, як може допомогти професіонал у подібних випадках.

детский стоматолог

4. Записатися та прийти на призначений час, щоб дитина не бачила і не чула про чужі проблеми стоматологічного характеру.
5. Розповісти про те, що і ви самі, і всі знайомі люди відвідують стоматолога для підтримки здорового стану ясен та зубів.
6. Вести себе звичайно на прийомі у лікаря, наче це похід за продуктами, щоб дитина відчула буденність ситуації.
7. Підтримати малюка у разі потреби, але не перебільшувати і проявити твердість і впевненість у тому, що процедура необхідна.
8. Домовитись з лікарем, що після візиту він подарує йому якусь дрібничку, яку ви завчасно підготуєте. Це може бути звичайна машинка або лялька, яку ви купуєте дитині зазвичай.

детский стоматолог

9. Спитати наостанок: чи сподобався дитині візит. У ідеальному варіанті так і буде, проте якщо — ні, дізнайтесь причину та скорегуйте дії за наступного відвідування до стоматолога.

Пам'ятайте! Попередити хвороби значно легше ніж лікувати. Простіше за все, сформувати у малюків правильні звички на своєму прикладі: показати, як має поводитися людина не тільки у стоматолога, а і кожного дня зі своїми зубами. І у майбутньому ви можете не хвилюватись за здоров'я ротової порожнини дітей.

52

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: