fbpx
Сегодня
Фото 09:00 28 Окт 2019

Как был создан первый украинский эко-мультфильм: Барби, потерявшаяся в пластике

Ко Дню анимации рассказываем историю мультсериала "Wrapped in Plastic" (укр.)

Фото facebook.com/plastikwoodanime

У 2018 році в Україні з'явилася незвичайна мультиплікаційна студія PlastikWood Animations. Це перша в країні ініціатива, яка шляхом анімації привертає увагу до екологічних проблем та закликає до свідомого використання ресурсів.

Засновником проєкту є творець модельного агентства 1 Mother Agency Володимир Юдашкін. Інвестором  — Ігор Константиновський.

Володимир Юдашкі

З квітня нова студія активно працює над арт-проєктем «Wrapped in Plastic» короткометражним мультсеріалом про ляльку Гарбі (від англ. Garbage – сміття), яка живе у світі пластику.

Днями у Києві відбулася прем'єра першої серії. Крім самої стрічки, глядачів приємно вразила можливість особисто доторкнутися до реальності пластикового світу з мультфільму. Так вони особисто побачили 1000 м² інсталяцій, зроблених зі сміття.

До Дня анімації (28 жовтня) «Рубрика» розпитала команду PlastikWood Animations, про що арт-проєкт і де побачити.

ЧОМУ САМЕ БАРБІ? 

Wrapped in Plastic

Володимир Юдашкін залишив бізнес, яким займався 10 років.

"Мені завжди хотілося написати книгу, і в голові народився сюжет. Його дія відбувалася у вигаданому світі, який має бути універсальним для всіх, без прив'язки до якоїсь конкретної культури. Основна ідея історії  — матеріалізм не здатний замінити собою людські відносини. Усе матеріальне рано чи пізно стає сміттям. І саме тому  я помістив дію у сміттєвий світ", — розказав він.

Wrapped in Plastic

А для того, щоб створити для глядача ефект присутності у цьому світі, автор ідеї вирішив використати реальне сміття у якості декорацій та анімувати його у стоп-моушені.

"Проте коштів, які мені вдалося залучити для зйомок, не вистачало на реалізацію цього проєкту, тож тоді я й придумав історію про Гарбі, яку було знято цим же способом. Це не окремий проєкт, а більше маленька презентація нашої творчості, створена для того, щоб знайти фінансування на набагато масштабні проєкти, які ми реально хочемо зняти", — пояснює Володимир ідею мультфільму.

Wrapped in Plastic

За його словами команда зібралась органічно. 

"Люди дізнавалися про ідею, надихалися нею, знаходили собі роль та лишалися. Найяскравішим моментом стало відкриття – коли нашу творчість побачила публіка. Складність реалізації поля у масштабах проекту, він величезний, але ми вправляємся", — резюмує автор проету.

ДЕ ЗНАЙТИ МУЛЬТФІЛЬМ ПРО ГАРБІ?

Wrapped in Plastic

«Першу серію вже подивилося близько 1500 людей – відвідувачів виставки та школярів, які приходили до нас на екскурсії впродовж тижня. Ми плануємо найближчим часом працювати на вихідних у «музейному» режимі, тож сподіваємось, що до кінця жовтня та у листопаді ця цифра сягне 3-4 тисяч», — ділиться  Марія Китаєва, менеджер комунікації PlastikWood Animation.

Wrapped in Plastic

Зараз мультфільм можна побачити лише у нас на виставці.

Після того, як мультфільм буде представлено на анімаційних фестивалях, скоріше за все, він з'явиться у інтернеті.

«Загалом, найближчим часом заплановані наступні івенти:

1 листопада — участь у Страшно кліматичний страйк з Екодією, FFF та 350.org. Туди веземо нашу Долі, динозавриху і влаштовуємо афтерпаті в нашій локації (Київ, вул. Ярославська 57).

До цього, 31 жовтня, будемо у форматі лайт-вечірки готувати костюми на страйк разом з активістами.

Wrapped in Plastic

2-3 листопада буде Halloween weekend, під час якого покажемо декорації з мультику і перетворимо нашу експозицію на «кімнату» страху.

Wrapped in Plastic

27 листопада запланована кінопрем'єра мультику у "Планеті Кіно" в Рівер Моллі.

29 листопада у нас на локації відбудеться легендарна БОМЖпаті», — розповідає комунікаційниця проєкту. 

ЯКЕ МАЙБУТНЄ МУЛЬТФІЛЬМУ «WRAPPED IN PLASTIC»?

Wrapped in Plastic

Готових сценаріїв вистачить на найближчі років 5 точно, ділиться команда PlastikWood Animation.

«У нас досить багато планів, і їх можна назвати амбітними. Проте ми віримо, що їх буде втілено у життя, для цього є досить багато передумов: такого ще ніхто не робив, ми самі вигадали свій формат, тож це дуже цікаво для глядача; проблема екології – дуже болюча і стосується кожного, тож якщо ми своєю діяльністю можемо якось звертати увагу на цю проблему, доносити до суспільства її важливість — ми не можемо НЕ РОБИТИ цього», — розповідають нам.

Зараз команда має намір продовжувати доносити ідеї у форматі інтерактивних виставок.

«Наразі ми маємо бажання продовжувати працювати у тому форматі, який вигадали для себе – виставок, із зануренням глядача у антураж мультфільму, перед його переглядом, бо віримо, що цілковито донести ідеї та створити ефект занурення можна лише у такий, комплексний спосіб», — пояснює комунікаційниця PlastikWood Animations.

Wrapped in Plastic

Фото надані PlastikWood Animations

9529

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: