Підсумки медіатижня

Итоги медианедели: расследование коррупции в Укроборонпроме, снятие кандидатов в президенты

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 4-10 марта 2019 – перед вами (укр.).

Медіаохоплення Президента Порошенка впало на 31% на телебаченні і на 43% в Інтернеті. Цього тижня Президент Порошенко анонсував міжнародний аудит в Укроборонпромі та заявив, що ні посади, ні зв'язки не врятують реальних винуватців корупційного скандалу. Також цього тижня Президент з візитом відвідав Черкаси, де його намагалися оточити і задати запитання представники Національних дружин, які протестували проти корупції у галузі ВПК, внаслідок чого виникли сутички з правоохоронцями. Також на користь Порошенка знявся кандидат у Президенти офіцер ССО Сергій Кривонос, який зазначив, що вважає зміну верховного головнокомандувача під час війни недоцільною.

На 12% на телебаченні і на 31% в Інтернеті впало охоплення Юлії Тимошенко, яка цього тижня з закликала Петра Порошенка знятися з виборів та заявила, що після своєї перемоги закриє усі аеропорти для нього в Україні.

На 42% на телебаченні зросло охоплення Олександра Вілкула, свою кандидатуру в Президенти на користь нього зняв лідер партії «Наші» Євген Мураєв.

На 27% на телебаченні і на 10% в Інтернеті впали показники охоплення Володимира Гройсмана, який цього тижня заявив, що не має наміру продовжувати контракт з керівником «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим, медіаохоплення якого в Інтернеті цього тижня зросло на 10%. Сам Коболєв заявив, що не планує припиняти роботу в «Нафтогазі».

На 44% на телебаченні і на 22% в Інтернеті впали показники медіаохоплення генпрокурора Юрія Луценка, який активно коментував хід справи щодо корупції в Укроборонпромі та допустив причетність Гладковського, НАБУ, ДФС і СБУ до корупційних схем.

На 42% впало на телебаченні медіаохоплення Олега Ляшка, який коментуючи заяву про небажання Володимира Гройсмана продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим, зазначив, що очільник «Нафтогазу» має повернути до бюджету премію, яку він виписав сам собі за перемогу у Стокгольмському арбітражі.

На 2% зросло на телебаченні і на 31% впало в Інтернеті медіаохоплення Володимира Зеленського, який цього тижня зустрічався з послом США Марі Йовановіч та заступником держсекретаря США Девідом Гейлом. Під час зустрічі Зеленський поскаржився на політичний тиск щодо нього.

На 30% на телебаченні зросли показники охоплення Юрія Бойка, який цього тижня пообіцяв, у випадку своєї перемоги на президентських виборах, виплачувати 100 тисяч гривень при народженні дитини. Також прихильники Бойка провели акції із закликом до інших політиків знімати на його користь свої кандидатури з президентських виборів.

На 28% на телебаченні і на 51% в Інтернеті впали показники охоплення Віктора Януковича, прес-секретар якого цього тижня заявив про наміри боротися з рішенням про накладені санкцій на майно президента-втікача у ЄСПЛ.

На 35% на телебаченні і на 34% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення кандидата в Президенти Анатолія Гриценка, на користь якого цього тижня зняв свою кандидатуру Дмитро Добродомов.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

Свіжі дописи

  • Полезности

У кого есть ревень, у того есть обед, или что приготовить из румбамбара: семь рецептов на любой вкус

Пироги, джем, салат, соус к мясу и даже борщ — все это можно приготовить из… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Здоровье

“Ощущается, будто ты перед телевизором с десятком сюжетов, и при этом нужно что-то делать”: что такое СДВГ и почему это не о воспитании?

“Рубрика” пообщалась с эксперткой Центра когнитивно-поведенческой терапии Александрой Омельченко о проявлениях СДВГ — синдрома дефицита… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Полезности

Журналистика решений работает: 10 лучших статей “Рубрики” в апреле

Решения инклюзии, поддержки, защиты окружающей среды и взаимопомощи: “Рубрика” собрала десять кейсов, которые украинцы воплощали… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Полезности

Рецепты пасок из разных регионов Украины: вкусные праздничные решения

“Рубрика” сделала подборку древних рецептов пасок, которыми поделились жительницы разных регионов Украины. Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Кейсы

“Создаем сообщество, где место есть каждому”: как в Одесской области работает театр “Толерантность”

Здесь молодежи с ментальной инвалидностью помогают самореализоваться, открыть новые таланты и найти свое сообщество. “Рубрика”… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Что происходит

Ограничение консульских услуг для мужчин призывного возраста: объясняем, что с этим не так

Находящимся за рубежом украинским мужчинам призывного возраста ограничили доступ к услугам украинского консульства. Такие ограничения… Читати більше

Friday April 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.