fbpx
Сегодня
Обзор 21:31 08 Янв 2019

Итоги медианедели: предоставление Томоса, выдвижение кандидатов в Президенты Украины, Новый год и Рождество

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 31 декабря 2018 – 6 января 2019 перед вами (укр.).

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка впало на 87% на телебаченні і на 43% в Інтернеті. Падіння показників передусім можна пояснити новорічними вихідними та нижчою активністю медіа і політиків, аніж попереднього тижня. Петро Порошенко привітав українців з Новим роком, також Президент відвідав Туреччину, де взяв участь в урочистій церемонії надання Томосу ПЦУ, також про роль Президента у отриманні цього документа говорили Вселенський патріарх Варфоломій та очільник ПЦУ митрополит Епіфаній. Після церемонії Президент України також зустрівся з Реджепом Ердоганом, з яким обговорив питання сприяння Туреччини у поверненні 24-х захоплених у полон РФ українських моряків.

На 47% на телебаченні впало і на 100% зросло в Інтернет-ЗМІ охоплення Володимира Зеленського, який цього тижня оголосив, що балотуватиметься в Президенти і анонсував проект «Команда Зе».

На 210% в Інтернеті зросло охоплення спікера Андрія Парубія, який схвально відгукнувся про отримання Томосу ПЦУ та заявив, що невдовзі запропонує законопроект з механізмом переходу храмів з УПЦ МП до ПЦУ.

Транспортування Томосу до Києва коментував міністр закордонних справ України Павло Клімкін, охоплення якого в Інтернеті зросло на 217%.

Більш ніж на 1000% на телебаченні зросли показники охоплення мера Львова Андрія Садового, якого цього тижня політична партія «Самопоміч» висунула у якості кандидата в Президенти України. Політик з родиною також встиг привітати українців з Різдвом.

Більш ніж на 1000% на телебаченні зросли показники медіаохоплення міністра соцполітики Павла Розенка, який цього тижня відпочивав з дружиною у Карпатах та прокоментував реформу децентралізації, наголосивши, що соціологи заявляють про позитивний результат реформи і підтримку її серед простого населення України.

На 1000% на телебаченні зросли показники медіаохоплення Арсенія Яценюка, який привітав українців з наданням Томосу, назвавши цю подію початком духовної незалежності.

На 18 % на телебаченні зросли показники охоплення очільника Мінтрансу Володимира Омеляна. Причиною цього стало те, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи першому віце-прем'єру Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та в.о. міністра аграрної політики Максиму Мартинюку. Підставою для цього стало невиконання їхніми підлеглими вимог антикорупційного законодавства.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

637

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: