fbpx
Сегодня
Обзор 22:42 10 Дек 2018

Итоги медианедели: Церковный Собор, расследование по делу Майдана, судьба моряков и Керченского пролива

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 3-9 декабря 2018 – перед вами (укр.).

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка впало на 40% на телебаченні і на 57% в Інтернеті. Пояснюється це передусім дуже високою увагою до ініціатив Президента минулого тижня, зокрема ініціативи з введення воєнного стану в Україні. Цього тижня Петро Порошенко заявив про призначення Собору, на якому православні церкви України мають об'єднатися задля отримання Томосу, на 15 грудня. Крім цього Президент встиг підписати закон про Державний бюджет України на 2019 рік, відзначився заявою про наміри підписати закон про розрив Договору про дружбу і співробітництво України та РФ, та зустрівся з Президентом Литви Далею Грибаускайте, з рук якої отримав найвищу державну нагороду Литви – Орден Вітаутаса Великого. Також вони разом відвідали Жіночий конгрес, де Президент зазначив необхідність впровадження заходів з досягнення гендерної рівності в Україні.

Медіаохоплення генпрокурора Юрія Луценка зросло на 187% на телебаченні і на 67% в Інтернеті. Генпрокурор відзначився заявою щодо фактичного завершення експертизи у справі Майдану, зазначивши, що судовий процес ризикує бути сенсаційним. Так само Генпрокурор підтримав заходи з введення воєнного стану, окремо акцентувавши на потребі введення санкцій щодо російського капіталу в Україні.

На 18% на телебаченні і на 88% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення екс-Президента Януковича, що пов'язано передусім продовженню розгляду його справи у суді. Також Віктора Януковича активно згадували у контексті злочинів проти учасників Майдану, про завершення експертизи у справі яких заявив Ю.Луценко.

На 18% впало охоплення омбудсменки Людмили Денисової на телебаченні. Передусім це пов'язано з високою увагою до долі українських моряків-бранців РФ у медіа минулого тижня.  Цього тижня вона продовжила коментувати поточний стан моряків, також додав охоплення їй і випадок, коли вона знепритомніла у ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

На 831% на телебаченні зросло медіаохоплення Олександра Вілкула, який минулого тижня відзначився рядом гучних заяв, зокрема з критикою положень воєнного стану, закликав політиків продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні та акцентував на тому, що чинна влада не уповноважена достатньою підтримкою громадян, аби вводити ринок землі.

На 158% в Інтернеті зросли показники охоплення міністра оборони Степана Полторака. Він заявив про те, що Україна продовжить використовувати Керченську протоку попри тиск з боку РФ, розповів про хід навчань за участі резервістів у лавах ЗСУ. Також охоплення міністрові додало професійне військове свято – 6 грудня Збройні сили України відзначили 27 річницю з дня заснування.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

468

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: