fbpx
Сегодня
Обзор 20:54 03 Дек 2018

Итоги медианедели: военное положение, пленные моряки, экспресс в Борисполь

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 26 ноября – 2 декабря 2018 – перед вами (укр.).

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка на телебаченні зросло на 79% і зросло в Інтернеті на 61%. Порошенко  відзначився ініціативою з введення воєнного стану, який сміливо можна назвати топ-темою цього тижня. Президент активно коментував заходи з впровадження воєнного стану, протидії агресії РФ на морі та на Донбасі, закликав українців тримати порох сухим. У той же час, Президент застеріг від зловживань на темі воєнного стану, зазначивши, що його введення не означає ані нової хвилі мобілізації, ані обмеження прав і свобод громадян, ані можливості вилучення майна у громадян на військові потреби. Крім цього, Порошенко минулого тижня передав Трампу послання для Путіна від нього. Також Президент цього тижня разом з Володимиром Гройсманом встиг протестувати новий експрес «Київ-Бориспіль», який було запущено для з'єднання Києва з аеропортом. Охоплення очільника міністерства транспорту Володимира Омеляна на телебаченні зросло на 369% саме завдяки відкриттю цього експресу.

Медіаохоплення міністра закордонних справ Павла Клімкіна зросло на 800% на телебаченні. Цього тижня міністр активно коментував події, зокрема зазначив, що воєнний стан вводиться задля підвищення готовності України до відповіді на провокації з боку РФ, а не просто як реакція на події. У той же час, міністр зазначив, що впровадження заходів воєнного стану не вдарить по співпраці України з МВФ, яка буде продовжуватися і надалі. Також Павло Клімкін заявив, що для забезпечення безпеки судноплавства Україна потребує елементів міжнародної присутності та міжнародного моніторингу у Чорному та Азовському морях та Керченській протоці.

На 999% на телебаченні зросли показники медіаохоплення Ріната Ахметова, що пов'язано передусім з частими згадуваннями його як Президента ФК «Шахтар», який минулого тижня відзначився перемогою над німецьким клубом «Хоффенхайм» з рахунком 3:2 на користь гірників.

Більш ніж на 1000% на телебаченні і на 485% в Інтернеті зросло охоплення омбудсменки Людмили Денисової. Передусім це пов'язано з її роботою над захистом прав українських моряків, захоплених російськими прикордонниками. Також вона заявила що буде добиватися зустрічі з моряками, яких було поранено під час захоплення українських суден в Керченській протоці.

На 454% на телебаченні зросло медіаохоплення очільника сил ООС генерал-лейтенанта Сергія Наєва, що передусім можна пояснити коментуванням заходів з впровадження воєнного стану та боїв на Донбасі цього тижня. З аналогічних причин на 984%  в Інтернеті зросло охоплення очільника Генштабу ЗСУ Муженка.

На 189% на телебаченні зросло медіаохоплення Юлії Тимошенко, яка побачила у проекті воєнного стану від Петра Порошенка ризик для політичних прав і свобод, однак врешті підтримала введення воєнного стану, після внесення змін до проекту.

Також цього тижня на 90% зросло медіаохоплення Анатолія Гриценка в Інтернеті, через напад, який було вчинено на нього невідомими під час його візиту до Одеси. У свою чергу, Гриценко пов'язав нападників з СБУ та владою взагалі.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

759

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: