fbpx
Сегодня
Обзор 21:08 24 Дек 2018

Итоги медианедели: переименование УПЦ МП, драка в Раде, продление моратория на продажу сельхозземель

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 17-23 декабря 2018 – перед вами (укр.).

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 61% на телебаченні і впало на 10% в Інтернеті. Петро Порошенко схвалив прийняту ООН резолюцію у зв'язку з подіями в Керченській протоці та закликав до розширення санкцій проти РФ, підписав закон про перейменування УПЦ МП, вказавши приналежність конфесії до Російської православної церкви у назві та підкреслив, що мобілізація військовослужбовців в рамках заходів воєнного стану відбуватиметься лише у разі масштабного наступу з боку РФ.

На 120 % в Інтернеті зросло охоплення Глави Уряду Володимира Гройсмана, який цього тижня встиг відвідати Брюссель, де зустрівся з Жан-Клодом Юнкером, розкритикувати заяву очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, і заявити що Україна ніколи не організовувала жодних військових провокацій. Також Гройсман відвідав новорічний корпоратив Блоку Петра Порошенка, де журналісти помітили, як він заходив через чорний хід.

Більше ніж на 1000% на телебаченні зросли показники медіаохоплення спікера Парламенту Андрія Парубія. Він відзначився підписанням закону про перейменування УПЦ МП та спробою зупинити бійку народних депутатів Гузя, Берези, Бойка та Шуфрича, які побилися в залі засідань ВР під час розгляду цього закону.

Більше ніж на 1000% на телебаченні і зросло охоплення Ірини Геращенко, яка цього тижня коментувала результати останнього в поточному році засідання ТКГ в Мінську, заявляла про відсутність значного прогресу у перемовинах з РФ щодо звільненння українських моряків та засудила рішення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, прийнятого ВР на цьому тижні.

На 131% в Інтернеті зросло медіаохоплення очільниці МОЗу Уляни Супрун, що можна пояснити у першу чергу гучним конфліктом навколо переобрання очільника Інституту сердця Бориса Тодурова. Також Уляна Супрун цього тижня заявила про те, що невдовзі в українців з'явиться можливість повертати ліки до аптек.

На 916% на телебаченні зросли показники охоплення Генпрокурора Юрія Луценка. Цього тижня він презентував проект аудиту Генпрокуратури та розповів про затримання співробітників «Укргазвидобування» за отримання хабаря.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1113

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: