fbpx
Сегодня
Обзор 22:33 17 Дек 2018

Итоги медианедели: Собор православных церквей, визит в Брюссель, неудачное возвращение Насирова

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 10-16 декабря 2018 – перед вами (укр.).

Цього тижня медіаохоплення Президента Петра Порошенка впало на 51% на телебаченні і зросло на 18% в Інтернеті. Петро Порошенко взяв участь у Об'єднавчому соборі православних церков України, на якому було обрано митрополита Епіфанія у якості очільника Православної церкви в Україні. Саме він 6 січня полетить до Константинополя для отримання Томосу.  Також Петро Порошенко відвідав Брюссель, де закликав західні країни прийняти пакет санкцій проти РФ у зв'язку з подіями в Керченській протоці.

Більш ніж на 1000% на телебаченні і в Інтернеті зросло охоплення екс-глави ДФС Романа Насірова, якого суд визнав невинним у корупційних злочинах і присудив компенсацію за пропущені робочі дні. Захист Насірова заявив, що він повернеться на робоче місце, що викликало шквал невдоволення громадян і навіть офіційне повідомлення Посольства США з критикою даного рішення суду. Разом з тим, і Уряд і Президент наголосили: повернутися на посаду глави ДФС Насіров не зможе, на ній вже працює Олександр Власов.

На 91% на телебаченні і на 156% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Юрія Бойка. Цього тижня політик жорстко розкритикував Об'єднавчий собор православних церков України, звинувативши владу і Президента зокрема у втручанні в релігійні справи.

На 433% виросло охоплення політика-втікача Олександра Онищенка. Цього тижня з'явилась інформація, що ВО «Батьківщина» планує висувати на окрузі Онищенка на Київщині його помічника у якості кандидата в народні депутати.

На 659% на телебаченні зросло медіаохоплення Олександра Вілкула, якого було обрано кандидатом в Президенти України від Опозиційного блоку, з'їзд якого відбувся минулого тижня. Також на з'їзді з лав політсили було виключено Сергія Льовочкіна та Юрія Бойка.

На 50% в Інтернеті зросли показники охоплення кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка. Він закликав громадян України до взаємоповаги і миру перед Собором православних церков. Також охоплення політику додала інформація про те, що його передвиборчий штаб очолить лідер руху «Хвиля» Віктор Чумак.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

598

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: