fbpx
Сегодня
LIVE 13:11 24 Фев 2022

Що відбувається в Україні: оновлюємо в режимі реального часу

24-го лютого близько 5 ранку Росія почала напад на Україні по всій лінії кордону. Бойові дії також ведуться з території Білорусі. В Україні введено воєнний стан. Розповідаємо про всі поточні новини. Матеріал буде постійно оновлюватися.

English version here

13:09 — за повідомленнями ДПСУ, російські війська прорвали державний кордон у Київській та Житомирській області. Бої тривають. 

13:03 — Антон Геращенко заявив про двох російських військових, взятих в полон і закликав російських матерів виходити на вулиці і вимагати зупинити війну.

12:55 — українські військові збили ще 3 російські вертольоти біля аеропорту Гостомель.

12:50 — на Одещині внаслідок вибуху у військовій частині загинуло 18 людей. 

12:40 — у Бровари поцілили дві крилаті ракети. Шестеро людей загинули. Дванадцятеро поранені.

12:00 — президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білорусь війська не беруть участі у військовій операції на Донбасі, проте сам Лукашенко звертався до Путіна, аби той лишав деякі війська в Білорусі. 

"Щоб уникнути інсинуацій: під час останньої зустрічі в Москві я особисто запропонував Путіну залишити ряд Збройних сил РФ на півдні нашої Білорусі. Чому? Я не соромлюсь це сказати: ми не були готові в цій ситуації прикривати південний напрямок, тому що українські підрозділи – військові, а не прикордонні – вийшли до кордону і почали там проводити маневри. Ми це бачили, але у нас там ніколи не було військ. Тому я запропонував залишити невелику частину [російських військ] там на південних кордонах, поки ми не замінимо їх нашими Збройними силами", — заявив Лукашенко. 

11:57 — "Суспільне" передає, що в'їзд до Києва закривають. Виїзд зі столиці лишається відкритим. 

10:51 — Нацполіція звернулася до українців з проханням повідомляти про підозрілих людей на вулицях. Особливу увагу просять звертати на осіб з елементами одягу червоного кольору. 

10:40 — ЗСУ повідомляють, що на об'їзній дорозі Харкова спалено 4 російські танки. Тим часом передмістя Харкова обстріляли з реактивної системи залпового вогню «Смерч». 

У Чугуєві внаслідок обстрілу військового аеродрому вранці були пошкоджені не менше 5 житлових багатоквартирних будинків. Станом на 10:20 відомо про одного загиблого – це працівник місцевої газової служби. 19 поранених людей доправили до лікарень.

10:37 — в Умані снаряд поцілив у центральну частину міста. Загинув мирний мешканець, що проїжджав на велосипеді поблизу. В радіусі 30 кілометрів від військової частини в Умані оголошено евакуацію населення.

10:05 — Нацбанк обмежив видачу готівки. Тепер з одного банківського рахунку можна зняти не більше 100 000 гривень за день (не враховуючи витрати заробітної плати та соціальних виплат).

9:59 — ​​На Луганщині на рубужі Красна Талівка, Мілове, Городище зайшли колони російських танків

Ворог виставив наперед колони автомобілі білого кольору з символікою ОБСЄ. Наразі на цьому рубежі тривають бойові дії.

9:45 — МВС попереджає: відключення мобільного та інтернет-зв'язку НЕ БУДЕ. 

9:43 — на брифінгу стосовно ситуації в Україні пообіцяли постійно оновлю Арестович заявив, що основні удари були нанесені о 5 ранку по військових складах і аеродромах. Перші втрати є, але вони не значні. За попередними даними, російські війська порушили кордони на незначну відстань (до 5 кілометрів) у Харківській, Чернігівській (ближче до Сум) областях. На Волинському напрямку такий рух відбили.

9:39 — Щастя відбито! Противники понесло втрати — ЗСУ знищили близько 50 ворогів. Також знищено російську техніку. 

9:25 — МВС повідомило про обстріл одного з об'єктів Держприкордонслужби в Київській області. Ймовірно з ракетного озброєння.

Тим часом у Щасті ЗСУ підірвали міст, аби російськаи танки не мали можливості рухатись далі.

9:08 — радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що: 

  • У Конотопському районі під обстріл потрапив автомобіль унаслідок чого постраждала жінка з дитиною.
  • О 08.36 в Одеській області у місті Подільськ ВЧ 0173 бомбардування, 6- загиблих, 7 поранено, 19 безвісти зниклі.
  • О 08.38 у місті Маріуполь Донецької області унаслідок обстрілу одна людина загинула, двоє поранено.
  • У місті Кривий Ріг Дніпропетровська область три удари по складах 17 танкової БР, позиція бойового чергування 4608 Краснопілля, удар з БПЛА
  • Розбомбили міст через річку Інгулець.

8:30 — МВС повідомило, що з окупованого Криму відбувся рух російської військової техніки. 

Як повідомляє Держприкордонслужба, російська військова техніка порушила державний кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

"Зокрема в Чернігівській області ворожа техніка пройшла через пункти пропуску «Сеньківка» та «Гремяч» і на інших напрямках. 

Також рух колон відбувся через пункт пропуску «Бударки» в Харківській області та на напрямку пункту пропуску «Мілове» в Луганській області", — йдеться в повідомленні. 

7:00 — за повідомленням МВС, ситуація така:

  • Хмельницька область: внаслідок артобстрілу загорання складу ПММ військової частини с. Старокостянтинів.
  • Дніпропетровська область: м. Краснопілля та Марганець пожежа на військових складах.
  • Вінницька область: м. Тульчин та с. Бохан – пожежа у військових частинах.
  • м. Луцьк – підірвано телевежу.
  • Київська область: пожежа військової частини поблизу м. Бровари.

6:40 — запровадили воєнний стан по всій території України. Комунальний громадський транспорт у Києві працює безкоштовно.

5:00 почалось повномасштабне вторгнення російських військ. Агресор почав обстріли по всій лінії російсько-українського кордону. Бойові дії також ведуться з окупованого Криму та території Білорусі. 

Читайте також Воєнний стан: правила, які ви мусите знати

Стежте за офіційними каналами інформації та майте на увазі — зараз поширюють чимало фейкових відео та новин. Не панікуйте, залишайтесь вдома і бережіть себе. 

«Рубрика» повідомлятиме про поточну ситуацію та важливі інструкції. 

6270

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: