Полезности

Об истории, оружии и потустороннем мире: семь книг для мужчин

"Рубрика" и издательство "Vivat" предлагают подборку книг с мужским характером. Детективы, фантастика, репортажи, стиль жизни – что придется вам по душе?

Кожну зі згаданих у добірці книг ви можете придбати на сайті «Vivat» зі знижкою 10%, ввівши при оформленні замовлення промокод rubrika, який діятиме з 29 вересня по 13 жовтня. 

"Пасажир потяга о 6:20" (Девід Балдаччі)

Харизматичний головний герой-одинак, класичний динамічний детектив, що лоскоче нерви – це складові успіху романа Девіда Балдаччі. Як-то кажуть, "old but gold" – історії про самотніх борців з несправедливістю ніколи не перестануть бути популярними. 

Бойовий офіцер Тревіс Девін щоранку о 6:20 сідає на приміський потяг і їде на роботу. Колись він кинув службу, несподівано для всіх, і тепер скніє на ненависній офісній роботі. Та одного дня все змінюється. Його колишня подруга Сара, ймовірно, наклала на себе руки, але Тревіс не вірить в те, що це самогубство. Тим більше, що загадкові вбивства тривають. Хто як не він розбереться, що за цим всіх стоїть? Тревіс Девін втрутився в те, у що не слід, а "сильні світу" цього не пробачають тих, хто так чи інакше потривожив їхні звичні справи.

"Демон Проспера. Потойбічник" (К.Дж. Паркер) 

Містична та іронічна історія, яка сподобається прихильникам культового серіалу "Добрі передвісники". Це світ, який кишить безсмертними демонами. А де демони, там і екзорцисти, які з ними мають боротися. Цю одвічну боротьбу не здатні побачити прості люди, лише одержимі. Дві історії в цій книзі нерозривно пов'язані, різниться лише кут зору. І не знаєш, кому симпатизувати більше — екзорцистам чи демонам. 

Додає цікавості і персона автора. Довгий час було невідомо, хто ховається під псевдонімом К. Дж. Паркер. За однією з версій, популярні книжки взагалі писала невідома американка. Але лише у 2015 розкрилося справжнє ім'я автора — Том Холт. Під своїм іменем британець публікує гумористичні твори, а псевдо використовує для робіт у жанрі фентезі.

 "Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію" (Боріс Джонсон) 

Блискуча оповідь про Вінстона Черчилля від Боріса Джонсона — це історія про те, як ексцентричний геній прем'єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших лідерів ХХ століття, формував світову політику. В дещо іронічній і легкій манері Джонсон проаналізував досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать.

Яким був Черчилль? Незрівнянним стратегом, красномовним оратором, людиною сміливою і гуманною. Він спростував думку, що історія — це місце дії великих знеособлених сил. Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина може впливати на світовий лад. А книга "Фактор Черчилля" є доказом непересічного літературного таланту ексцентричного Бориса Джонсона, якого зараз в Україні знають, здається, всі. 

"Вторгнення" (Люк Гардінґ) 

Британський журналіст Люк Гардінґ 24 лютого 2022 року був у Києві і на власні очі побачив початок повномасштабного вторгнення. Від перших днів він спілкувався з українцями, їздив у гарячі точки, фіксував свідчення й описував події, щоб показати світові звірства російських окупантів в Україні. Буча, Маріуполь, Харків, острів Зміїний — Гардінґ чесно і майстерно розповідає про те, що відбувалося в Україні в 2022-2023 рр. 

Його книжка "Вторгнення" — це не просто збірка яскравих репортажів, це важливий інструмент у боротьбі за те, щоби нашу історію знав світ. Іноді її непросто читати, автор торкається непростих питань і не оминає болючих тем. Але це дуже важливе свідчення про ті часи, коли "сталися речі, які здавалися нам неможливими у ХХ столітті". За словами українського письменника Андрія Куркова, "Вторгнення" сприймається як карколомний воєнно-політичний трилер, але всі персонажі та події — не вигадані.

"Запал без вигоряння. Як завершити цикл стресу, працювати до сподоби й жити щасливо" (В'ячеслав Халанський)

Існує хибна думка, що вигоряння — це "хвороба" лінивих і неуспішних людей, які не знають, як розподіляти власні сили. Вигоряти можуть і керівники великих компаній, топ-менеджери, бізнесмени, лікарі, зірки світового масштабу. Багатьох з нас виснажує надмір робочих обов'язків, які ми маємо виконувати впродовж ненормованого робочого дня. Чи є спосіб, як цьому запобігти?

Книжка психолога і психотерапевта В'ячеслава Халанського допоможе зрозуміти, коли ви наближаєтеся до вигоряння, що робити, щоб цього не сталося і як собі допомогти, якщо вигоряння вас таки спіткало. Нормально не відповідати мріям керівника щодо вас. Нормально прохати про допомогу, якщо ви її потребуєте. Нормально шукати мотивації та щастя, навіть в непрості часи. І книжка "Запал без вигоряння" не просто підкаже, в який бік рухатися, щоби не вигоріти, а ще й надасть практичні дієві практики та інструменти. 

"Зброя перемоги" (Михайло Жирохов)

Унікальна добірка від військового експерта Михайла Жирохова "Зброя перемоги" — це найповніший довідник з озброєння та військової техніки, що застосовують ЗСУ на передовій. Це матеріали як про традиційні види зброї наступу чи оборони, знайомі нам з недавнього минулого, так і про надсучасну техніку, яку Україна лише нещодавно отримала від закордонних партнерів. Докладний опис бойових характеристик найрізноманітніших видів зброї вітчизняного і світового зразка, супроводжують яскраві фотографії та розповіді наших бійців, які цю зброю застосовують.

Ця книжка буде цікавою тим, хто добре розуміється на зброї, а також тим, хто лише хоче розібратися в цій непростій сфері. Нічого зайвого – лише максимально корисна інформація про зброю, з якою ми переможемо. 

"Одіссея віскі: допитливий бармен про солодове, житнє і бурбон" (Трістан Стефенсон) 

Трістан Стефенсон, поціновувач віскі та автор серії бестселерів під назвою "Допитливий бармен", запрошує читача здійснити захопливу подорож найцікавішими винокурнями світу. Як виник цей напій? Де і коли люди вперше спробували робити дистиляти? Що таке aqua vitae і як цей сумнівний середньовічний лікарський засіб пов'язаний з сучасним віскі? Унікальні технології та секрети виробників, а також рецепти вишуканих коктейлів – це все на сторінках "Одіссеї віскі".

Інформації можна довіряти, адже автор не лише письменник та бізнесмен, але і барний експерт. За версією видання Class Magazine, 2012-го став барменом року, а 2018-го потрапив до списку Harpers Hot 50. Як співзасновник десятка барів і ресторанів, він точно все знає про алкогольні напої і залюбки ділиться своїми знаннями.

Партнерський матеріал.

Свіжі дописи

  • Здоровье

Несокрушимые и уставшие: все, что нужно знать о реакциях на стресс

“Рубрика” поговорила с психологиней о том, почему не следует создавать кумира из несокрушимости, и как… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Здоровье

Эта родинка странная: как распознать меланому и спастись от рака кожи

Родинки — привычное "украшение" нашего тела, которое обычно не беспокоит. Однако если вы замечаете, что… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Что происходит

Выпавший пазлик: повлияет ли увольнение вице-премьера по вопросам восстановления на само восстановление?

“Рубрика” разобрала ситуацию вокруг разделения Министерства инфраструктуры и увольнения Александра Кубракова Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Небайдужа

“Когда враг общий, нужно объединяться”: украинки, создающие мосты дружбы между Сакартвело и Украиной

Первая страна, которая создала свой легион в составе ВСУ и до сих пор встречает украинцев… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • УрбанРубрика

Есть квартира, но нет дома: что происходит с недостроенными объектами “Киевгорстроя”

“Рубрика” пообщалась с владельцами недостроенных квартир о том, как “Киевгорстрой” (не) возобновил свою работу после… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Здоровье

Тренировки дома: с чего начать и как избежать ошибок?

“Рубрика” пообщалась с опытными тренерками, чтобы понять, как поддерживать свое тело здоровым, не посещая спортзалы,… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.